آستان قدس می تواند به احیای هنرهای مرتبط با چوب کمک کند
به گزارش علی آباد جدید، مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان رضوی با اشاره به ظرفیت های و پتانسیل های آستان قدس رضوی گفت: آستان قدس رضوی با توجه به ظرفیت ها و پتانسیل های موجود می تواند در حوزه احیای هنرهای سنتی و صنایع دستی مرتبط با چوب نقش مهمی داشته باشد.
به گزارش خبرنگاران به نقل از روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان رضوی ابوالفضل مکرمی فر هم زمان با روز دنیای صنایع دستی در بازدید از مجموعه شرکت کارخانجات چوب رضوی با بیان این مطلب اضافه نمود: آستان قدس برای گسترش، حفظ و احیای این هنرباید یک مرکز پژوهشی هنرهای سنتی و کاربردی جهت خلق ایده ها ایجاد کند.
وی همچنین برگزاری استارت آپ، برای دریافت و پرورش ایده های جدید در صنعت چوب با هدف احیا هنر چوب و صنایع دستی و هنرهای سنتی را پیشنهاد کرد.
مکرمی فر با اشاره به توانمندی های این مجموعه اظهار کرد: کیفیت و ظرفیت های اعم از نیروهای کارآمد و هم جنین امکانات کمی از نقاط قوت صنایع چوب رضوی است و عدم بهره وری و بهره مندی کامل از ظرفیت های موجود از نفاط ضعف این مجموعه است.
مدیرکل میراث فرهنگی ، صنایع دستی و گردشگری خراسان رضوی با اشاره به ظرفتی های آستان قدس رضوی درباره دنیای کردن این هنر گفت: باید این توانمندی های درفرصت های عرضه و نمایش به دنیا معرفی شود که حضور در نمایشگاههای داخلی و خارجی و نمایشگاههای انفرادی از جمله راهکارهایی است که باید صنایع چوب رضوی دنبال کند.
مکرمی فر با بیان این استفاده از صنعت چوب سابقه ای دیرینه دارد و از دوران کهن در ایران و خراسان مورد استفاده بوده است، اضافه نمود: میراث فرهنگی در بخش تزئینات مرتبط با چوب در بناهای تاریخی از جمله پنجره ها و گره چنیی ها و همچنین تلفیق تولیدات هنرهای سنتی با چوب می تواند از ظرفیت صنایع چوب آستان قدس بهره مند شود و تعامل و همکاری داشته باشد.
وی ادامه داد: هم چنین در بخش گردشگری و هتل ها نیز می توانند برای توسعه و تجهیز از محصولات صنایع چوب رضوی که نوآورانه است استفاده کنند.
مکرمی فر درباره راهکارهای حمایتی از هنرمندان فعال در این زمینه گفت: تحت پوشش بیمه قرار دریافت هنرمندان و شریک کردن آنها در سهام کارخانه ، میتواند در کمیت و کیفیت تولید محصولات نقش مهمی ایفا کند.
منبع: میراث آریا