معرفی تپه کاسی ها در اولویت کاری استان همدان است

به گزارش علی آباد جدید، مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی همدان گفت: داشتن مجموعه ثابت صنف تشکل های غیردولتی، مشکل اساسی انجمن های میراث فرهنگی همدان است.

معرفی تپه کاسی ها در اولویت کاری استان همدان است

به گزارش خبرنگاران به نقل از روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی، جهانگردی و صنایع دستی همدان، علی مالمیر در نشست بررسی ظرفیت های تپه کاسی ها (پیس ها) و عملکرد یک ساله انجمن های میراث فرهنگی استان که عصر روز یکشنبه 4 خرداد 99 برگزار گشت، افزود: باید تلاش کرد این تشکل ها علاقه مندان بیشتری را جذب کرده و از نیروهای جدید نیز بهره مند شوند.

او بیان کرد: حوزه تشکل های مرتبط با میراث فرهنگی، جهانگردی و صنایع دستی در شهرستان ها نیز باید فعال شود از این رو مدیران شهرستان ها را ملزم به انجام این کار کرده ایم.

مدیرکل میراث فرهنگی، جهانگردی و صنایع دستی همدان درخصوص تپه کاسی ها گفت: اولویت برنامه های ما در استان باید شناساندن اهمیت تپه کاسنی ها (پیس ها) باشد و این وظیفه باستان شناسان را دو چندان می کند.

او افزود: یکی از مهم ترین ضروریت ها توجه و اهمیت دادن به این منطقه و تغییر نام آن است که از تپه پیس ها به یک نام زیباتر و با معناتر تغییر پیدا کند.

مالمیر گفت: در این منطقه می توان از دو مقوله جهانگردی و میراث فرهنگی استفاده متناسب کرد و با توجه به جاذبه جهانگردی این منطقه که در جهت لالجین شهر جهانی سفال و غار علیصدر بزرگ ترین غار آبی جهان قرار گرفته، می تواند به ماندگاری جهانگرد در این شاهراه ارتباطی کمک کند، با ایجاد یک پارک بزرگ و مناسب به انضمام یک مجموعه باستانی، می توان به این مهم دست یافت.

پرویز اذکایی پژوهشگر تاریخ فلسفه و کتابشناسی نیز با اشاره به نبودن خط در دوره کاسیان گفت: حقیقت این است که دست کم 2هزار سال تاریخ ایران زمین، به علت نبودن خط، مجهول مانده است.

او با اشاره به اینکه کاسیان از سمت غرب دریای خزر به سمت شهرهای مازندران و آذربایجان کوچ کردند، به تشریح تاریخ زندگی کاسیان در منطقه همدان پرداخت و گفت: آنان که در جوار زاگرس بودند به تدریج جذب تمدن و مدنیت آن زمان شدند و رفته رفته ابتدا به عنوان مزدور و بعدها با عنوان نظامیان جایگاه خود را تثبیت کردند.

در این نشست باستان شناسان و کاوشگران این تپه باستانی نیز به ارائه دیدگاه ها، برنامه ها و مقالات تحقیقاتی خود پرداختند و در ادامه شهردار منطقه چهار همدان نیز به تشریح برنامه های آینده این شهرداری در این تپه باستانی و محدوده آن اشاره کرد.

منبع: میراث آریا
انتشار: 5 مرداد 1399 بروزرسانی: 5 مهر 1399 گردآورنده: aliabad-new.ir شناسه مطلب: 1143

به "معرفی تپه کاسی ها در اولویت کاری استان همدان است" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "معرفی تپه کاسی ها در اولویت کاری استان همدان است"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید