TSMC فراوری آزمایشی تراشه های 3 نانومتری آیفون و مک را شروع می نماید
به گزارش علی آباد جدید، شرکت تایوانی TSMC که مسؤولیت فراوری تراشه های گجت های اپل را بر عهده دارد، فراوری انبوه تراشه های 3 نانومتری را در سه ماهه چهارم 2022 شروع خواهد نمود. در گزارش سایت DigiTimes آمده که تعدادی از محصولات 2023 اپل همراه با این تراشه ها راهی بازار خواهند شد. این خبرگزاری به نقل از منابع مطلع نوشته که در حال حاضر TSMC فراوری آزمایشی تراشه های 3 نانومتری اپل را شروع نموده است.
مدتی قبل گزارشی درباره برنامه اپل برای استفاده از تراشه های 3 نانومتری در مک، آیفون و آیپد منتشر شد. اگرچه بعضی گزارش ها به احتمال بهره گیری آیفون 14 از تراشه 3 نانومتری اشاره نموده اند، ولی در مجموع به نظر می رسد که این تراشه ها در سال 2023 آماده خواهند شد.
برای مقایسه باید بگوییم که تراشه های A15، M1، M1 پرو و M1 مکس همگی از فناوری ساخت 5 نانومتری استفاده می نمایند. بهره گیری از فناوری ساخت پیشرفته تر به اپل این امکان را می دهد که تراشه های تازه را با عملکرد بهتر و مصرف انرژی کمتر راهی بازار کند. البته باید خاطرنشان کنیم شاید برنامه های TSMC تغییر پیدا کند زیرا قبلا هم این شرکت برای فراوری تراشه های 3 نانومتری با چالش های متعددی روبه رو شده است.
با این حال اگر همه چیز مطابق برنامه پیش برود، احتمالا در سال 2023 تراشه های 3 نانومتری در آیفون ها و کامپیوترهای مک استفاده می شوند و در نتیجه بهبود قابل توجهی را ارائه خواهند کرد.
همان طور که احتمالا می دانید، روی هم رفته هر چقدر عدد مربوط به فناوری ساخت تراشه کمتر باشد، شرکت ها می توانند در یک محدوده معین تعداد بیشتری ترانزیستور تعبیه نمایند. هر چقدر تعداد ترانزیستورهای یک تراشه بیشتر باشد، قادر به انجام پردازش های بیشتری خواهد بود و در نتیجه قدرتمندتر محسوب می گردد. از طرف دیگر، این عدد استفاده شده از طرف شرکت های مختلف معنای یکسانی ندارد. این یعنی پردازنده 10 نانومتری اینتل لزوما توان کمتری نسبت به پردازنده 7 نانومتری AMD ارائه نمی دهد.
اگرچه یک چیپست 3 نانومتری بدون شک در مقایسه با تراشه های 5 نانومتری از فناوری ساخت پیشرفته تری بهره می برد، اما هیچ ارتباط معینی بین ویژگی های پردازنده و عدد اختصاص داده شده برای آن وجود ندارد. اما با توجه به اینکه بسیاری از کاربران به این معیار عادت نموده اند، در رابطه با پیشرفت فناوری ساخت بعلاوه از این عدد استفاده می گردد که عمدتا یک اصطلاح بازاریابی و برای تبلیغات به شمار میرود.
از سوی دیگر، اپل طی سال ها فراوری تراشه برای آیفون و گجت های مختلف در این زمینه تجربه زیادی به دست آورده است. یک چیپست موبایل از بخش های متعددی مانند پردازنده، پردازنده گرافیکی، واحد پردازش تصویر، بخش پردازش عصبی و مودم تشکیل شده که تمام این قطعات در کنار یکدیگر تعبیه شده اند.
در بازار جهانی، کوالکام بزرگ ترین تأمین نماینده چیپست موبایل به شمار میرود و بخش زیادی از گوشی های پرچم دار، میان رده و حتی پایین رده از تراشه های این شرکت بهره می برند. در حال حاضر فقط شرکت های محدودی مانند کوالکام، مدیاتک، سامسونگ و به تازگی گوگل از توانایی طراحی چیپست موبایل بهره می برند. هواوی هم در این زمینه توانایی زیادی داشت ولی به علت تحریم های آمریکا، دیگر هیچ شرکت پیشرفته ای حاضر نیست تراشه های طراحی شده به وسیله این شرکت را فراوری کند و به همین بخش طراحی چیپست هواوی عملا تا حد زیادی غیرفعال شده است.
اپل هم بعد از سال های تجربه در زمینه طراحی تراشه های پیشرفته برای آیفون و دیگر گجت ها، سال گذشته بالاخره طراحی این تراشه های اختصاصی برای سیستم های مک را شروع کرد. M1 پرو و M1 مکس تازهترین تراشه های اپل هستند که در نسل تازه مک بوک پرو مورد استفاده قرار گرفته اند. با این کار، به زودی هیچ کدام از سیستم های مک دیگر از تراشه های اینتل استفاده نخواهند کرد.
حالا اپل در حال طراحی مودم اختصاصی است تا در این زمینه هم دیگر هیچ نیازی به کوالکام نداشته باشد. هرچقدر هماهنگی بین سخت افزار و نرم افزار گجت ها افزایش پیدا کند، کاربران با عملکرد بسیار بهتری روبه رو خواهند شد و در این زمینه، گجت های اپل حرف زیادی برای گفتن دارند.
منبع: 9To5Mac
منبع: دیجیکالا مگ