با کدو حلوایی چه غذاهایی می توان درست کرد؟ دو پیشنهاد: کوکو و سوپ
به گزارش علی آباد جدید، کوکوها همواره برترین غذاها هستند برای وقتی که فرصت کمی داریم و حوصله خوردن غذای بیرون را هم نداریم. کوکوی کدو حلوایی هم یکی از غذاهایی است که در کمترین زمان ممکن می توانید آن را درست کنید و بیخیال غذاهای تکراری هم شوید. یک کوکوی متفاوت و مجذوب کننده بدون کمترین سختی برای درست کردنش.
مواد لازم:
- کدو حلوایی : یک و نیم کیلوگرم
- پیاز : 3 عدد میانه
- شکر : یک قاشق سوپ خوری
- زعفران ساییده شده : یک قاشق چای خوری سرپر
- آرد سفید : یک قاشق سوپ خوری
- نمک و فلفل : به اندازه لازم
- روغن مایع سرخ کردنی : به اندازه لازم برای سرخ کردن
- تخم مرغ : 4 عدد
طرز تهیه و دستور پخت:
1. ابتدا پیازها را پوست کنده و پس از شستن، با رنده درشت، رنده نموده و کنار بگذارید.
2. سپس در یک تابه گود اندازهی روغن بریزید و پیازهای رنده شده را به آن اضافه کنید و اجازه دهید تا پیاز تفت داده شود.
3. کدو حلوایی را شسته و پوست آن را با چاقو بکنید، سپس آغاز به رنده کردن کنید.
نکته: برای آنکه رنده کردن کدو راحت تر انجام شود، ابتدا آن را به تکه های درشت بریده و سپس رنده کنید. ضمناً برای رنده کردن، بهتر است از رنده درشت بهره ببرید.
4. حالا کدوی رنده شده را به پیاز اضافه کنید و مرتب مخلوط کدو و پیاز را هم بزنید تا در روغن تفت داده شده و آب آن کشیده شود.
5. در این موقع، زعفران ساییده شده و نمک و فلفل را هم اضافه کنید و مواد را هم بزنید.
6. بعد از آنکه آب اضافی مخلوط تمام شد، شعله را خاموش کنید و مخلوط را بگذارید تا کاملا سرد شود.
7. تخم مرغ ها را در ظرف دیگری شکسته و با چنگال، خوب هم بزنید.
در این زمینه بخوانید:
طرز تهیه کوکوی مرغ؛ طعم تازه و غذایی سریع
کوکوی اسفناج و غذاهایی که به جیب شما فشار نمی آورد!
8. سپس به آن آرد اضافه بکنید و به هم زدن ادامه دهید.
9. پس از آن، تخم مرغ ها را روی مخلوط کدو و پیاز ریخته و با هم خوب مخلوط کنید. حالا دیگر مایه کوکو آماده شده است.
10. در یک تابه گود حدود نصف پیمانه روغن بریزید و روی شعله اجاق گاز قرار دهید تا داغ شود؛ سپس مایه کوکو را داخل تابه بریزید و با پشت قاشق سطح آن را صاف کنید و در تابه را بگذارید تا کوکو بپزد.
11. بعد از گذشت حدود یک ربع، در تابه را بردارید و اجازه دهید تا آب اضافی آن بخار شود. برای این منظور، بهتر است چند سوراخ کوچک روی کوکو ایجاد کنید تا کوکو بهتر سرخ شود (علامت سرخ شدن کوکو، تغییر رنگ دادن دور آن است).
12. بعد از اینکه دور کوکو تغییر رنگ پیدا کرد، سینی گردی - کمی عظیم تر از دهانه تابه - را روی آن بگذارید و کوکو را برگردانید؛ سپس کوکو را با همان روش، داخل همان تابه یا تابه دیگری به همان اندازه منتقل کنید تا طرف دیگر آن هم سرخ شود؛ با این روش، کوکو به صورت درسته و مانند ته چین برمی شود.
نکته: اگر کوکو را در تابه دیگری برمی گردانید، ریختن کمی روغن در تابه را از یاد نبرید.
غذای دوم: طرز تهیه سوپ کدو حلوایی
حالا که فصل کدو حلوایی رسیده بهتر است انواع غذاها را با این صیفی مجذوب کننده درست کنیم و از ان لذت ببریم. سوپ کدو حلوایی هم یکی از این غذاهای فرق دارد که هم طعم شیرینی دارد هم رنگ مجذوب کننده آن نمی گذارد دست رد به سینه اش بزنیم. بهتر است سریع دست به کار شویم و در این هوای خنک یک سوپ کدو حلوایی درست کنیم و از خوردن آن لذت ببریم.
مواد لازم:
کدوحلوایی: 800 گرم
کره گیاهی: 2 قاشق غذاخوری
پیاز میانه: یک عدد، ساطوری شده
سیر: 2 حبه، رنده شده
پودر کاری: 2 قاشق چای خوری
نمک و فلفل: به اندازه لازم
آب مرغ: 3 پیمانه، 750 لیتر
خامه: نصف پیمانه
طرز تهیه و دستور پخت:
1. کدوحلوایی را پوست کنده و در قابلمه بریزید. به اندازه ای آب بریزید که روی آن را بپوشاند. با در بسته و روی شعله ملایم 20 دقیقه آن را بپزید تا نرم شود، سپس آن را آبکش نموده و کنار بگذارید.
2. کره را در یک قابلمه روی شعله میانه آب نموده و پیاز و سیر را 4 دقیقه تفت دهید تا پیاز نرم شود. ادویه کاری را اضافه نموده و یک دقیقه دیگر تفت دهید. آب مرغ و کدو حلوایی را اضافه کنید.
3. هنگامی که سوپ به جوش آمد در آن را بسته و 20 دقیقه با شعله ملایم بپزید. نمک و فلفل آن را اندازه نموده و قبل از سرو آن را با غذاساز پوره نموده و خامه را به آن اضافه کنید. سوپ را با تخم کدوحلوایی، پنیر رنده شده و پیازچه ساطوری شده تزیین کنید.
در این زمینه بخوانید:
یک پیشنهاد مجذوب کننده پاییزی و در هوای بارانی؛ طرز تهیه سوپ قارچ
فوت و فن ها:
- به جای پیاز می توانید از یک ساقه تره فرنگی درشت بهره ببرید. در این صورت سیر حذف شود.
- برای غنی تر شدن سوپ می توانید 50 تا 75 گرم مغز تخم کدوحلوایی بو داده یا خام را آسیاب نموده و به آن اضافه کنید.
- کدوحلوایی 2 نوع است: گرد و کوزه ای. نوع دوم از نظر مواد تشکیل دهنده مغذی تر و خوش رنگ تر است.
- در زمان پخت اصلا مواد را هم نزنید، زیرا کدو حلوایی پخته شده ممکن است از بافت خود جدا شده و مواد شما شکل سوپ شل به خود بگیرد.
منبع: ایرنا زندگی