طرز تهیه لقمه تنوری ، پیشنهاد ویژه برای وقتایی که نمی دونی چی بپزی

به گزارش علی آباد جدید، لقمه تنوری یک غذای فست فودی خوشمزه و لذیذ است و در دسته فینگرفودها قرار می گیرد. این غذای خوشمزه و سیرنماینده که با خمیری خانگی تهیه می گردد، می تواند یک باشد. لقمه تنوری را معمولا با گوشت چرخ نموده تهیه می نمایند، اما می توان آن را مطابق با ذائقه هرکس با مرغ و یا با انواع سبزیجات به صورت گیاهی نیز تهیه کرد. در این مقاله از در به آموزش طرز تهیه لقمه تنوری خواهیم پرداخت.

طرز تهیه لقمه تنوری ، پیشنهاد ویژه برای وقتایی که نمی دونی چی بپزی

طرز تهیه لقمه تنوری با گوشت چرخ نموده در یک نگاه

برای درست کردن یک لقمه تنوری خوشمزه با گوشت چرخ نموده شما باید ابتدا خمیر لقمه تنوری را درست کنید. سپس مایه میانی لقمه را درست کنید. پس سیر داغ و پیاز داغ درست کنید. گوشت چرخ نموده را با سیر داغ و پیاز داغ تفت دهید و با ادویه ها و رب مزه دار کنید.

سپس خمیر آماده شده را به چانه های مساوی تقسیم کنید، گرد کنید و سپس با وردنه روی سطح صاف آن را باز کنید. داخل هر خمیر را با یک قاشق غذاخوری مایه لقمه تنوری پر کنید و روی آن را مقداری جعفری خرد شده بریزید. هر لقمه خمیر را بعد از پر شدن ببندید و به سراغ لقمه بعدی بروید.

داخل هر خمیر را با یک قاشق غذاخوری مایه لقمه تنوری پر کنید و روی آن را مقداری جعفری خرد شده بریزید. هر لقمه خمیر را بعد از پر شدن ببندید و به سراغ لقمه بعدی بروید. در نهایت لقمه تنوری را در فر با دمای 180 درجه سانتی گراد به مدت 20 دقیقه بپزید.

برای مطالعه مواد لازم، جزییات و مراحل طرز تهیه لقمه تنوری خاص و خوشمزه ادامه این مطلب را بخوانید.

مواد لازم جهت تهیه خمیر لقمه تنوری

مواد اولیهمقدار مورد احتیاج
شیر گرم (خیلی داغ نباشد)2 لیوان فرانسوی دسته دار
آرد سفید2 لیوان فرانسوی دسته دار
مخمر1 قاشق غذاخوری
شکر1 قاشق غذاخوری
نمک1 قاشق چای خوری

مواد لازم برای مواد میانی (فیلینگ) لقمه تنوری

مواد اولیهمقدار مورد احتیاج
گوشت چرخ نموده300 گرم
پیاز (برای پیاز داغ)1 عدد میانه
سیر (برای سیر داغ)2 حبه
رب گوجه1 قاشق غذاخوری
رب انار1 قاشق غذاخوری
زردچوبه، نمک، فلفل سیاه و پاپریکابه مقدار لازم
جعفری تازه و خرد شدهبه مقدار دلخواه
گشنیز خشکنصف قاشق چای خوری
روغنبه مقدار لازم
سس دلخواهبرای سرو لقمه تنوری

مدت زمان لازم برای آماده سازی مواد اولیه: 1 ساعت

مدت زمان لازم برای پخت لقمه تنوری: 20 دقیقه

مراحل طرز تهیه لقمه تنوری با خمیر خانگی

طرز تهیه لقمه تنوری با گوشت چرخ نموده تا حدودی مشابه با است و طعمی شبیه به آن دارد، بدون آنکه از پنیر پیتزا در مواد اولیه آن استفاده گردد. برای تهیه این میان وعده لذیذ مطابق مراحل زیر عمل کنید.

مرحله اول: خمیر مایه را آماده کنید

در اولین قدم از طرز تهیه لقمه تنوری باید خمیر آن را آماده کنید. برای آماده کردن خمیر نیز احتیاج است در ابتدا خمیر مایه را مهیا کنید. در یک ظرف گود و با ابعاد مناسب مخمر، شکر و شیر گرم را بریزید و آنها را با خوبی با هم مخلوط کنید. سپس روی ظرف را با یک سلفون و یا کیسه پلاستیکی بپوشانید و اجازه دهید مخمر در مدت زمان ده دقیقه به عمل آید.

می توانید برای تهیه شکر و شیر به صورت و اینترنتی به وسیله فروشگاه های اقدام کنید.

مرحله دوم: خمیر را آماده کنید

در فاصله ای که خمیر مایه به عمل می آید به سراغ آرد بروید و آن را سه بار الک کنید. سپس نمک را به آرد اضافه کنید. بعد از حدود ده دقیقه زمانی که خمیر مایه به عمل آمد، سلفون را از روی ظرف بردارید و آرد و نمک را به تدریج به خمیر مایه اضافه و مخلوط کنید. در این مرحله از طرز تهیه لقمه تنوری با خمیر خانگی، باید حدود ده دقیقه خمیر به دست آمده را به خوبی ورز دهید تا به یک بافت یکدست برسید.

می توانید برای تهیه نمک و آرد به صورت حضوری و اینترنتی به وسیله فروشگاه های اقدام کنید.

مرحله سوم: خمیر را استراحت دهید

خمیر به دست آمده را در یک ظرف مناسب قرار دهید. از آنجایی که خمیر بعد از استراحت حدود دو برابر حجم پیدا می نماید حتما یک ظرف بزرگ و با ابعاد مناسب برای این کار بهره ببرید. روی خمیر را بپوشانید و حدود یک ساعت آن را در دمای محیط قرار دهید تا استراحت کند و حجم پیدا کند.

نکته: اگر فرصت آماده نموده خمیر را ندارید این لقمه را با خمیر فیلو آماده تهیه کنید.

برای خرید انواع به صورت حضوری و اینترنتی به وسیله فروشگاه های زنجیره ای اقدام کنید.

مرحله چهارم: پیاز و سیر را آماده کنید

در این مرحله از طرز تهیه لقمه تنوری با گوشت چرخ نموده، پیاز را پوست بگیرید و بشویید و به صورت نگینی ریز خرد کنید. پیازهای نگینی شده را در مقدار کافی از روغن تفت دهید تا سبک و طلایی گردد.

2 حبه سیر را نیز پوست بگیرید و بشویید و سپس با رنده سیر و یا سیر له کن آن را به شکل پوره درآورید. سیر را به پیاز در حال تفت خوردن اضافه کنید و روی شعله ملایم آن را تفت دهید تا عطرش بلند گردد. حتما سیر را بعد از سرخ شدن پیاز اضافه کنید، چون سیر به مدت زمان کوتاهی برای تفت خوردن احتیاج دارد و سریع می سوزد و سیاه می گردد.

می توانید برای تهیه روغن سرخ کردنی، پیاز داغ منجمد و سیر داغ آماده به صورت حضوری و اینترنتی به وسیله فروشگاه های زنجیره ای اقدام کنید.

مرحله پنجم: گوشت چرخ نموده را تفت دهید

برای تهیه لقمه تنوری به روش فست فودی، حالا باید گوشت چرخ نموده را به سیر داغ و پیاز داغ در حال تفت خوردن اضافه کنید. گوشت چرخ نموده را تا جایی تفت دهید که تغییر رنگ دهد و سرخ گردد.

می توانید برای تهیه گوشت چرخ نموده به صورت حضوری و اینترنتی به وسیله فروشگاه های اقدام کنید.

مرحله ششم: ادویه ها را اضافه کنید

ادویه ها شامل نمک، فلفل سیاه، زردچوبه و پاپریکا را در گوشه ای از تابه روی حرارت تفت دهید تا از خامی دربیایند و عطر آنها بلند گردد. سپس با دیگر مواد مخلوط کنید تا عطر و طعمشان به خورد یکدیگر برود.

می توانید برای تهیه انواع ادویه از جمله نمک، فلفل سیاه، زردچوبه و پاپریکا به صورت حضوری و اینترنتی به وسیله فروشگاه های اقدام کنید.

مرحله هفتم: رب انار و رب گوجه را اضافه کنید

برای تهیه یک لقمه خانگی تنوری خوشمزه، یک قاشق رب گوجه فرنگی () و یک قاشق رب انار () را به محتویات تابه روی حرارت اضافه کنید. چاشنی ها را ابتدا در روغن تفت دهید تا رنگ آنها برگردد و از خامی در بیایند، سپس با بقیه مواد مخلوط کنید. در این مرحله گشنیز خشک را نیز اضافه کنید تا عطر و طعم مواد لقمه تنوری را بهتر کند.

می توانید برای تهیه رب گوجه فرنگی و رب انار به صورت حضوری و اینترنتی به وسیله فروشگاه های اقدام کنید.

مرحله هشتم: مایه گوشت لقمه تنوری را بپزید

بعد از آنکه تمام مواد لقمه تنوری را با هم مخلوط کردید، به مقدار نصف استکان آب به آن اضافه کنید، در تابه را ببندید و اجازه دهید چند دقیقه ای روی حرارت ملایم بپزد و آب آن کشیده گردد.

مرحله نهم: چانه های خمیر را آماده کنید

بعد از گذشت یک ساعت به سراغ خمیر بروید. خمیر آماده شده را به چانه های مساوی تقسیم کنید، گرد کنید و سپس با وردنه روی سطح صاف آن را باز کنید. داخل هر خمیر را با یک قاشق غذاخوری مایه لقمه تنوری پر کنید و روی آن را مقداری جعفری خرد شده بریزید. هر لقمه خمیر را بعد از پر شدن ببندید و به سراغ لقمه بعدی بروید.

مرحله دهم: لقمه تنوری را در فر بپزید

فر را از قبل با دمای 180 درجه سانتیگراد گرم کنید. سینی فر را چرب کنید و لقمه های تنوری با گوشت چرخ نموده را روی آن بچینید. سینی فر را داخل فر قرار دهید و به آن 15 تا 20 دقیقه زمان دهید تا به خمیر به خوبی بپزد و روی آن طلایی گردد.

مرحله آخر: لقمه تنوری فست فودی را سرو کنید

بعد از گذشت 15 تا 20 دقیقه زمانی که روی خمیر طلایی شد، آن را از فر بیرون بیاورید و اجازه دهید برای دقایقی در دمای محیط خنک گردد. لقمه تنوری فست فودی خوشمزه را به عنوان میان وعده با انواع سس () می توانید سرو کنید و یا در پک تغذیه مدرسه بچه هایتان قرار دهید.

می توانید برای تهیه انواع سس به صورت حضوری و اینترنتی به وسیله فروشگاه های اقدام کنید.

ارزش غذایی لقمه تنوری به عنوان میان وعده مدرسه و زنگ سرگرمی دانش آموزان

لقمه تنوری به علت استفاده از خمیر در طرز تهیه آن یک میان وعده کامل به شمار میرود و با خاصیت سیرکنندگی که دارد، بچه ها را از خوردن هله هوله های مختلف در طول حضور در مدرسه باز می دارد. بعلاوه در تهیه این میان وعده مقوی چند ماده غذایی پر خاصیت به کار رفته است.

برای مثال سیر () و پیاز () با خاصیت آنتی باکتریایی که دارند در پیشگیری از سرما خوردگی در روزهای سرد و بهبود سریع آن تاثیر فوق العاده ای دارند. جعفری نیز به علت خاصیت ضد باکتریایی خود به تقویت سیستم ایمنی بدن بچه ها یاری می نماید. گشنیز خشک با دارا بودن آهن فراوان به ویژه برای بچه های که از کم خونی رنج می برند بسیار مفید و موثر است.

گوشت قرمز هم منبع سرشاری از پروتئین محسوب می گردد که به رشد استخوان های بچه ها یاری خواهد نمود. بعلاوه آهن موجود در گوشت قرمز برای پیشگیری از کم خونی بسیار موثر است.

شیر () به کار رفته در خمیر این میان وعده با دارا بودن مواد مغذی مهمی مانند پروتئین، چربی، کلسیم، کربوهیدرات، انواع ویتامین ها مانند ویتامین A، D و B12 و مواد معدنی به رشد بچه ها و بعلاوه تقویت استخوان ها و دندان های آنها یاری می نماید.

آرد گندم نیز حاوی مواد معدنی مانند آهن، منیزیم و روی است و نقش حیاتی در حفظ عملنمودهای سالم بدن دارد. آرد بعلاوه سرشار از ویتامین های گروه B است که به فراوری انرژی، عملکرد مغز و رشد سلولی به ویژه در بچه ها در حال رشد یاری بسیاری می نماید.

به این ترتیب لقمه تنوری با دارا بودن خواص مواد اولیه به کار رفته در آن، یک تغذیه و میان وعده مناسب و مقوی برای دانش آموزان و دانشجویان است.

نکات مهم در طرز تهیه لقمه تنوری خوشمزه و لذیذ

  • روی لقمه را با کنجد و یا سیاه دانه می توانید تزیین کنید تا خواص تغذیه ای آن بالاتر برود.
  • می توانید برای طعم دهی بیشتر از پودر آویشن (خواص آویشن) در تهیه لقمه تنوری بهره ببرید.
  • اگر ذائقه شما به طعم ترشی متمایل نیست می توانید رب انار را از مواد اولیه این غذا حذف کنید.
  • گوشت چرخ نموده را حتما باید روی حرارت ملایم تفت دهید. اگر حرارت بالا باشد گوشت چرخ نموده گلوله گلوله می گردد.
  • گوشت را باید قبل از اضافه کردن نمک و رب گوجه فرنگی به خوبی تفت دهید. اگر گوشت پخته نشده باشد و شما نمک و رب گوجه فرنگی را اضافه کنید، گوشت به سختی می پزد.
  • آرد را باید دو تا سه بار الک کنید. الک کردن آرد مرحله مهمی در درست کردن خمیر است. این کار باعث می گردد تا ذرات آرد از هم جدا شوند و در نهایت بافت خمیر تردتر خواهد شد.

فوت و فن خوشمزه شدن لقمه تنوری خانگی

آیا می توان گوشت چرخ نموده را از طرز تهیه لقمه تنوری حذف کرد؟

لقمه تنوری را به سه شکل می توانید تهیه کنید:

  • اولی با گوشت چرخ نموده است که در بالا شرح داده شد، اما اگر به هر علتی تمایل به استفاده از گوشت چرخ نموده ندارید می توانید لقمه خمیری را با انواع سبزیجات مانند قارچ، نخود فرنگی، ذرت، کلم بروکلی، هویج و … پر کنید.
  • برای تهیه لقمه تنوری با مرغ نیز کافی است سینه مرغ را بپزید و ریش ریش کنید و سپس به همراه باقی مواد به همین ترتیب به خمیر اضافه کنید و در فر بپزید.
منبع: افق کوروش
انتشار: 31 فروردین 1404 بروزرسانی: 31 فروردین 1404 گردآورنده: aliabad-new.ir شناسه مطلب: 2518

به "طرز تهیه لقمه تنوری ، پیشنهاد ویژه برای وقتایی که نمی دونی چی بپزی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه لقمه تنوری ، پیشنهاد ویژه برای وقتایی که نمی دونی چی بپزی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید