مواد غذایی که جهت برطرف بازگشت اسید معده مفید می باشند
به گزارش علی آباد جدید، میوه، سبزیجات، بلغور جو دوسر، غذاهای دریایی، و غیره، می توانند به جلوگیری از بیماری ریفلاکس یا برگشت اسید معده یاری نمایند. در این مقاله فهرستی از مواد غذایی آورده شده است که به هنگام ابتلا به بیماری ریفلاکس اسید معده
مترجم: رزیتا ملکی زاده
منبع:راسخون
میوه، سبزیجات، بلغور جو دوسر، غذاهای دریایی، و غیره، می توانند به جلوگیری از بیماری ریفلاکس یا برگشت اسید معده یاری نمایند. در این مقاله فهرستی از مواد غذایی آورده شده است که به هنگام ابتلا به بیماری ریفلاکس اسید معده مانعی برای خوردن شان وجود ندارد.
بیماری ریفلاکس اسید، که بعلاوه تحت اسم بیماری ریفلاکس معده به مری (GERD) شناخته شده است، نوعی بیماری است که در آن اسید موجود در معده به مری و گلو نفوذ می نماید. این امر موجب ایجاد ناراحتی های بسیاری شده و منجر به علائمی مانند مشکل در بلع، درد قفسه سینه، و سوزش سر دل می گردد. علل متعددی برای بیماری ریفلاکس اسید وجود دارد که از جمله آن، عملکرد نامناسب عضلات اسفنکتر تحتانی مری (LES) ، عادات غذا خوردن نامنظم، سیگار کشیدن را می توان نام برد. اگر چه روشهای درمانی گوناگونی جهت درمان این بیماری وجود دارد، اما این امکان وجود دارد که این علائم و ناراحتی را با پیروی از یک رژیم غذایی فرونشانیم.
رژیم غذایی ریفلاکس اسید
در بسیاری از موارد، دیده شده است که بیماری ریفلاکس اسید به علت عادات غذایی نامناسب و همواره در حال تغییر رخ می دهد. مصرف وعده های غذایی سنگین و پرادویه، خصوصاً در شب، می تواند موجب ریفلاکس اسید گردد و در نتیجه، یکی از آسان ترین درمان های آن کوشش در نخوردن وعده های غذایی هر روز در آن موقع است. دوم آنکه، بایستی از خوردن وعده های غذایی سنگین خصوصاً در شب خودداری گردد. سومین مورد این است که انتخاب غذاهای مناسب هم یک ضرورت است. مواد غذایی خاصی وجود دارند که هنگامی که مصرف می شوند، احتمال بروز مشکل ریفلاکس اسید معده در آنها بیشتر است. طبیعتاً ضروری است که از مصرف این مواد غذایی خودداری کنید. از سوی دیگر، مصرف برخی مواد غذایی خطری نداشته و خوردن آنها بلامانع است. مواد غذایی خوب و مفید
در ادامه فهرستی از مواد غذایی آورده شده که برای ریفلاکس اسید مفید می باشند. این مواد غذایی موجب سوزش سر دل نمی شوند، و از اینرو، می توانند با خیال راحت مصرف شوند.میوه و سبزیجات: سبزیجات زمانی که به مقدار محدود مصرف شوند، به ندرت باعث سوزش سر دل و برگشت اسید معده می شوند. میوه و سبزیجات بعلاوه برای سلامت کلی مفید بوده و به جلوگیری از چندین اختلال مربط به سلامتی یاری می نمایند. شما می توانید با خیال راحت سیب زمینی پخته، کلم بروکلی، هویج، کرفس، رازیانه، لوبیا سبز و نخود فرنگی را مصرف نمایید. سبزیجات را نباید سرخ کرد به این علت که مقدار اسیدیته یا زیادی اسید معده را تشدید می سازند. می توانید میوه هایی مانند سیب، موز (ممکن است برای برخی افراد اثر داشته باشد، اما برای دیگر افراد تأثیری نداشته باشد)، خربزه، هندوانه، طالبی، گلابی، و هلو را انتخاب نمایید. در وحله دوم، از مصرف آب میوه خودداری کنید به این علت که محتوای قند افزوده شده می تواند به شدت مقدار اسیدیته را در برخی موارد تشدید سازد.
غلات: غلات کم چرب مانند چند غله، سبوس، جو دوسر، برنج قهوه ای یا سفید، شیرینی یا کوکی های پخته و بدون چربی، شیرینی کراکر گراهام، کیک برنج، چوب شور، کیک سبوس، و غیره، کمتر محتمل است موجب بازگشت اسید معده گردند. اما، در صورتی که با مصرف کربوهیدرات ها دچار ریفلاکس اسید می شوید، بایستی کلاً از مصرف آنها خودداری کنید. دوم آنکه، از مصرف کربوهیدراتهایی که به سختی هضم می شوند مانند غلات کامل خودداری کنید.
گوشت و لبنیات: سینه مرغ، ماهی، استیک (همگی بدون پوست)، سفیده تخم مرغ، معمولاً موجب برگشت اسید معده نمی گردد. با این حال، اینها را باید بدون افزودن چربی های اضافی و یا چاشنی مصرف کرد. خواباندن یا سرخ کردن گوشت می تواند موجب ریفلاکس اسید گردد، و از اینرو، باید از انجام این کار اجتناب کرد. از سوی دیگر، می توانید گزینه های لبنی بدون چربی مانند خامه بدون چربی، پنیر سویا، پنیر بز، و یا پنیر فتا، و یا چربی های خوب مانند روغن زیتون یا نارگیل را برگزینید. مطمئن شوید که آنها را در حد اعتدال مصرف می کنید.
* بسیاری از مواد غذایی که در بالا ذکر شد، به منظور کاهش بازگشت اسید معده و سوزش سر دل مفید می باشند. با این حال، این رژیم غذایی از فردی به فرد دیگر تفاوت می نماید. بنابراین، توصیه می گردد با پزشک خود مشورت نموده تا جدول رژیمی شخصی جهت ریفلاکس اسید را برای شما تهیه نماید.
مواد غذایی که از مصرف آنها بایستی حذر کرد
همانطور که در بالا اشاره شد، برخی از مواد غذایی موجب بروز علائم بازگشت اسید معده مانند سوزش سر دل، اسیدیته و غیره می شوند. ضرورت دارد که این مواد غذایی را مورد شناسایی قرار داده و آنها را از رژیم غذایی خود خارج کنید. در ادامه فهرستی از مواد غذایی که بایستی از خوردن آنها خودداری کنید، آورده شده است.مواد غذایی پرادویه، سرخ شده، و تند (حاوی فلفل)
مرکباتی مانند لیمو، پرتقال
قهوه و نوشابه
گوجه فرنگی، سس گوجه فرنگی
نعناع، شکلات، پنیر
سیر، پیاز
سوسیس، هر نوع گوشت سرخ شده
بستنی
الکل
همانطور که در بالا ذکر شد، تأثیر برخی مواد غذایی از فردی به فردی دیگر تفاوت می نماید. بنابراین، توصیه می گردد که یک یادداشت غذایی برای خودتان تهیه کنید که در آن مواد غذایی که مناسب شما هستند و آنهایی که برایتان خوب نیستند را مورد آنالیز قرار دهید. به همین ترتیب، می توانید تغییراتی در رژیم غذایی خود ایجاد نمایید.
انتخاب مواد غذایی سالم، کلید درمان و پیشگیری از بیماری ریفلاکس اسید معده است. در آخر، توصیه می گردد که تنها تحت نظارت و توصیه پزشک، در رژیم غذایی خود تغییر ایجاد کنید. مراقب خود باشید!
سلب مسئولیت: اطلاعات ارائه شده در این مقاله صرفاً جنبه آموزشی داشته و نبایستی به منظور جایگزین درمان و توصیه های پزشک متخصص در نظر گرفته گردد.
منبع: راسخون