غذاهای مخصوص ماه رمضان در سراسر جهان

به گزارش علی آباد جدید، قطعا به دلیل پخش شدن مسلمانان در سراسر جهان تنوع غذایی بالاست و در یک مطلب نمی گنجد اما در این میان برخی دسرها و غذاهای مسلمانان در ماه رمضان شهرت جهانی دارند و خوردن آن ها در این ماه پر برکت تبدیل به یک سنت شده است.با ما همراه باشید تا با غذاهای مخصوص رمضان در سراسر جهان آشنا شوید .

غذاهای مخصوص ماه رمضان در سراسر جهان

Dahi Vedi؛ غذایی شبیه کوکوی ماست

مشهورترین غذای مسلمانان هندی برای ماه رمضان Dahi Vadey است. غذایی سوخاری گیاهی متشکل از عدس قرمز یا همان دال عدس و یا هر حبوبات و سبزیجات دیگری است که بعد از پختن به صورت توپک در روغن داغ سرخ می گردد و همراه با ماست چکیده میل می کنند. غذایی تقریبا شبیه کوکوی ماست خودمان.

حلیم؛ از ایران تا هند و پاکستان و لبنان

حلیم غذایی محبوب برای افطارهای ماه رمضان در بسیاری از کشورهاست. جالب است بدانید به جز در ایران پخت حلیم به خصوص برای ماه مبارک رمضان در کشورهایی مثل هند، پاکستان، کشورهای خاورمیانه و آسیای مرکزی بسیار مرسوم و محبوب است. در کشورهای مختلف حلیم معمولا با انواع گوشت، گندم، بلغور گندم و گاهی حبوبات مختلف مثل عدس هم پخته می گردد.

جوجه سوخاری هندی

جوجه سوخاری یا به قول هندی ها Chicken 65 یکی دیگر از غذاهای مخصوص هندی ها در ماه رمضان است. تکه های مرغ سرخ شده در روغن داغ که با انواع دیپ و سس میل می گردد و در واقع غذایی شبیه مرغ تندوری است ولی هندی ها میزان تند و تیزی آن را به عنوان یک وعده غذایی ماه رمضان کمتر می کنند.

کباب رمضانی

کباب رمضانی یا Ramazan Kebabi غذای سنتی ماه رمضان مخصوص کشور ترکیه است. یک دیس از کباب بره، انواع پیاز خام و کبابی، ماست و نان پیتا.

باقالی پخته؛ غذای باستانی مصری ها

یکی از محبوب ترین غذاهای ماه رمضان برای مصری های و سایر کشورهای شمال قاره آفریقا با قدمتی هزاران ساله Ful medammes است. یک ظرف خوشمزه از باقالی پخته مزه دار شده با سیر، روغن زیتون و آبلیمو. این غذا که در روزهای عادی جز غذاهای خیابانی در وعده صبحانه است معمولا روی نان پیتا ریخته می گردد و با چند برش تخم مرغ آبپز میل می گردد. این صبحانه عربی مقوی معمولا در وعده سحری خورده می گردد.

چینی ها سوپ بره می خورند

مسلمانان چین هم برای ماه رمضان یک غذای بسیار مشهور دارند. Paomo سوپ گوشت بره یا گاو است که در آن تکه های نان را ترید می کنند و غذایی شبیه به آبگوشت ایرانی هاست. با این تفاوت که در هنگام پخت این آبگوشت قطعات نان در آن ترید می شوند. این غذا را اغلب با سس ترشی یا سس چیلی میل می کنند. ظاهرا تاریخچه این غذا به زمانی برمی گردد که یکی از شاهزاده های چینی با نام ژائو کوانجین که به سفر علاقه زیادی داشت در راه بازگشت از یکی از سفرها پول چندانی برایش نمانده بود و فقط دو تکه نان خشک برایش مانده بود. شاهزاده به یک مغازه سوپ فروشی می رود و از شدت گرسنگی تکه های نان را در سوپ بره ترید می کند. بعدها زمانی که این شاهزاده به سِمت امپراطوری رسید یک روز به همان مغازه کوچک سوپ فروشی رفت و از صاحب آن جا خواست دوباره آن سوپ را برایش تهیه کند و همان جا بود که اسم lamb paomo را برای این غذا انتخاب کرد.

ساندویچ چاپاتی

چاپاتی از جمله غذاهای ساندویچی کشورهای هند و پاکستان است. یک ساندویچ رولی که با تکه های گوشت گاو، گوسفند یا مرغ و سبزیجات مختلف پر می گردد.

سالاد فاتوش

سالاد فاتوش از جمله غذاهای مخصوص ماه رمضان در ترکیه و کشورهای عربی خاورمیانه به خصوص کشور لبنان است. سالاد فاتوش با انواع سبزیجات و تکه های نان درست می گردد. روغن زیتون، آب لیموترش، سماق، نمک و فلفل و البته زیره سبز پودر شده این سالاد را طعم دار می کنند و موادی مثل ترب، خیار، گوجه فرنگی، پیاز قرمز، نان پیتا، فلفل قرمز شیرین، کاهوف فلفل سبز و سبزیجات معطر مثل ترخون و جعفری از جمله مخلفات سالاد خوشمزه فاتوش هستند. سالاد فاتوش معمولا در کنار غذاهای گوشتی سرو می گردد یا تکه های مرغ کبابی و گریل به آن اضافه می گردد تا مقوی تر و سیر کننده تر باشد.

کنافه؛ دسر خوشمزه عربی-ترکی

کنافه هم از جمله شیرینی های محبوب ماه رمضان است. یک دسر ترکی-عربی لذیذ و خوشمزه که با خمیر فیلو و پنیر درست می گردد و معمولا با بستنی سرو می گردد. میزان فروش دسر کنافه در کشورهایی مثل ترکیه و کشورهای عرب خاورمیانه به خصوص لبنان در ماه رمضان به اوج خودش می رسد و در ماه رمضان معمولا در کنار چای و قهوه میل می گردد.

دسر میوه و شیرنارگیل

در کشور اندونزی که بیشترین جمعیت مسلمانان را در میان کشورهای دنیا دارد مشهورترین خوراکی ماه رمضان kolak نام دارد. یک دسر میوه ای متشکل از شیرین کننده ای که از درخت نخل به دست می آید، شیرنارگیل و برگ pandanus ، موز خرد شده یا میوه جک فروت و جوانه ماش است. بد نیست بدانید برگ pandanus یک طعم دهنده مشهور در آشپزی جنوب شرقی آسیاست و سرشار از پروتئین است. از برگ این گیاه به صورت پودر شده به عنوان ادویه هم استفاده می گردد.

منبع: گردشبان
انتشار: 14 اردیبهشت 1400 بروزرسانی: 14 اردیبهشت 1400 گردآورنده: aliabad-new.ir شناسه مطلب: 1696

به "غذاهای مخصوص ماه رمضان در سراسر جهان" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "غذاهای مخصوص ماه رمضان در سراسر جهان"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید