طرز تهیه کباب تابه ای یا کباب دیگی خوشمزه
به گزارش علی آباد جدید، کباب تابه ای یکی از انواع کباب های ایرانی است. برای تهیه کباب تابه ای یا کباب دیگی خوشمزه، به گوشت چرخ کرده کم چرب، پیاز و ادویه نیاز دارید.
خبرنگاران | سرویس آشپزی - کباب تابه ای یا کباب دیگی یکی از کباب های ساده، خوش طعم و لذیذ ایرانی است. این غذای خوشمزه که با ساده ترین مواد اولیه تهیه می شود، بهترین گزینه برای زمانی است که فرصت کمی برای تهیه غذا دارید. در روش سنتی تهیه کباب تابه ای، از مخلوط گوشت گوسفند و گوساله استفاده می شود اما می توان آن را با هر نوع گوشتی از گوشت گوساله خالص گرفته تا مرغ و شترمرغ و بوقلمون نیز درست کرد. در این مطلب طرز تهیه کباب تابه ای یا همان کباب دیگی به همراه نکات و طرز تهیه یک سس گوجه مخصوص آن آورده شده است.
طرز تهیه کباب تابه ای
مواد لازم برای تهیه کباب تابه ای مجلسی | |
گوشت چرخ کرده | نیم کیلو |
پیاز متوسط | 1 عدد |
نمک، فلفل، زردچوبه | به میزان لازم |
گوجه فرنگی | 3 عدد |
طرز تهیه کباب دیگی
- ابتدا پیاز را رنده کرده و با دست فشار دهید تا آب اضافه آن خارج شود.
- پیاز رنده شده و آب گرفته را با گوشت چرخ شده مخلوط کنید.
- به مقدار لازم نمک، فلفل، زردچوبه و در صورت تمایل کمی سماق به ترکیب بالا اضافه کرده و همه مواد را با یکدیگر ورز دهید.
- تابه را روی حرارت قرار داده و کف آن روغن بریزید.
- مواد آماده شده را با دست کف تابه پهن کنید و با کفگیر به صورت نواری یا مثلثی برش بزنید.
- درب تابه را گذاشته و شعله را کم کنید.
- وقتی شروع به آب انداختن کرد، درب تابه را بردارید تا آب اضافه آن بخار شود.
- وقتی کباب ها سرخ شدند، آن ها را برگردانید و صبر کنید تا سمت دیگر نیز پخته و سرخ شود.
- در این مرحله 3 یا 4 عدد گوجه فرنگی را برش زده و روی کباب ها قرار دهید یا این که آن ها را در تابه دیگری جداگانه سرخ کنید.
- کباب تابه ای آماده شده را با برنج زعفرانی و گوجه سرو کنید و با کمی سماق و سبزی خوردن تزیین کنید.
نکات مهم برای تهیه کباب تابه ای ساده ولی خوشمزه
- سعی کنید تا حد امکان از گوشت بدون چربی یا کم چرب استفاده کنید.
- پیاز را حتما رنده کرده و آب آن را جدا کنید.
- تمام مواد کباب تابه ای باید به خوبی با یکدیگر ترکیب شده و تا حد زیادی ورز داده شوند. می توانید به جای ورزدادن، مواد را با یک دست از داخل کاسه جمع کرده و چندین مرتبه کف کاسه بکوبید تا خوب باهم مخلوط شوند.
در صورتی که هر سه مورد بالا را رعایت کنید، یک کباب تابه ای عالی و دلچسب خواهید داشت. همچنین برای تهیه یک کباب تابه ای دونفره و خوشمزه، توصیه می کنیم مواد دستور را نصف کنید.
یک پیشنهاد خوشمزه؛ کباب تابه ای در سس گوجه و سیر
می توانید به جای قراردادن گوجه روی کباب ها و یا جداگانه سرخ کردن آن ها، یک سس گوجه و سیر بسیار خوشمزه و ساده تهیه کرده و کباب ها را بعد از کمی سرخ شدن، چند دقیقه ای داخل این سس قرار داده و سرو کنید.
طرز تهیه سس گوجه و سیر
مواد لازم | |
پیاز رنده شده | 1 عدد |
سیر رنده شده | 2 حبه |
پوره گوجه فرنگی | 1 لیوان |
رب گوجه فرنگی | 1 قاشق غذاخوری |
زردچوبه، نمک و فلفل، پودر پاپریکا، دارچین | به میزان لازم |
روش تهیه سس گوجه و سیر
- ابتدا مقداری روغن زیتون داخل تابه ریخته و بعد پیاز و سیر رنده شده را با آن تفت دهید.
- کمی نمک، فلفل، پودر پاپریکا ، دارچین و رب گوجه فرنگی به آن ها اضافه کرده و باز هم تفت دهید تا عطر آن ها خارج شود.
- پوره گوجه فرنگی و در صورت نیاز مقداری آب نیز به مواد بالا اضافه کنید و صبر کنید تا سس به جوش آید.
- حرارت را کم کرده و سس را با میکسر یک دست کنید. سپس کباب تابه ای های سرخ شده را داخل سس قرار دهید و صبر کنید تا کباب ها مغز پخت شوند.
سخن آخر
اگر به انواع کباب های ایرانی علاقه مند هستید، پیشنهاد می کنیم غذاهای خوش طعم زیر را که با گوشت قرمز تهیه می شوند امتحان کنید.
- طرز تهیه کباب ترش شمالی
- طرز تهیه کباب شامی با سیب زمینی
- طرز تهیه کباب بریان سنتی اصفهان
اما چنانچه به مصرف گوشت قرمز علاقه ای ندارید پیشنهاد می کنیم از گوشت مرغ برای غذا استفاده کنید. دو نمونه غذا بسیار لذیذ که با گوشت مرغ تهیه می شود تاس کباب مرغ و همچنین جوجه کباب ترش گیلانی است که هر دو طرز تهیه آسانی دارند. امیدواریم مطلب بالا برای شما مفید بوده باشد. شما این غذا را چگونه درست می کنید؟ از چه ادویه هایی برای این غذا استفاده می کنید؟ از قلم نیاندازید نظرات و راهکار های خود را با ما و سایر همراهان مجله خبرنگاران به اشتراک بگذارید.
منبع: setare.com