هواپیمایی سنگاپور چطور روزانه 50.000 وعده غذا آماده می نماید؟!
به گزارش علی آباد جدید، غذای هواپیمایی سنگاپور
بالا بردن کیفیت غذای هواپیما یکی از دغدغه های شرکت های هواپیمایی است. می دانیم که در ارتفاع بالا، طعم و مزه غذاها را متفاوت احساس می کنیم، به همین علت ارائه غذایی با کیفیت و البته خوشمزه در ارتفاع 11000 متری کار چندان ساده ای نیست. اما شرکت هواپیمایی سنگاپور ایرلاینز (سنگاپور Airlines) یکی از برترین غذاهای هواپیما را به مسافران خود ارائه می نماید. این ایرلاین کشور سنگاپور که جزء برترین ایرلاین های جهان به شمار می رود روزانه 50000 وعده غذا آماده می نماید. این حجم بالای غذا در یک روز با استفاده از مواد اولیه تازه و با برترین کیفیت آماده و طبخ می گردد. اما سنگاپور ایرلاینز چنین چطور روزانه 50000 غذا آماده می نماید؟ در این مطلب مروری خواهیم داشت بر کیترینگ و غذای هواپیمایی سنگاپور ایرلاینز. با خبرنگاران همراه باشید.
کیفیت غذای هواپیمایی سنگاپور
همان طور که گفتیم هواپیمایی سنگاپور بارها در بین برترین ایرلاین های دنیا قرار گرفته است. بعلاوه به علت کیفیت بالای غذاهایش (حتی در کلاس اکونومی) نیز جزء برترین ایرلاین ها محسوب می گردد. کیفیت و تنوع غذای هواپیمایی ایرلاینز یک سر و گردن بالاتر از رقبایش قرار می گیرد.
هواپیمایی سنگاپور اولین ایرلاینی بود که تنوع و امکان انتخاب تفریح و غذا را به مسافران خود ارائه کرد و در حال حاضر روزانه 50.000 وعده غذا تهیه و سرو می نماید. در پروازهایی که با ایرباس ای 380 این ایرلاین انجام می گردد مسافران بیش از 50 گزینه غذایی پیش رویشان دارند! نکته مهم و حائز اهمیت در خصوص غذای هواپیمایی سنگاپور این است که غذاهای سرو شده یخ زده نیستند و از مواد اولیه تازه آماده می شوند.
هواپیمایی سنگاپور چطور روزانه 50.000 وعده غذا آماده می نماید؟!
هواپیمایی سنگاپور برای تهیه این حجم بالای غذا با شرکت گیت گورمت (Gate Gourmet) قرارداد دارد. این شرکت بزرگ ترین شرکت کیترینگ هواپیمایی مستقل در دنیا است و دفترش در فرودگاه زوریخ در سوئیس قرار گرفته است. این شرکت کیترینگ 122 آشپزخانه دارد که در پنج قاره دنیا به ارائه خدمات غذایی می پردازد و سالانه 250 میلیون وعده غذا آماده می نماید.
در ادامه بعضی از اسرار و رموز آشپزخانه سنگاپور ایرلاینز را به شما معرفی می کنیم تا با روند آماده سازی 50.000 وعده غذا در روز بیشتر آشنا شوید.
هر روز 30 نفر از کارکنان شرکت گیت گورمت اختصاصا به آماده سازی غذای هواپیمایی سنگاپور مشغول هستند. نکته جالب این است که کارکنان تنها 5 ساعت فرصت دارند تا 1500 وعده غذا را برای پروازهای کامل آماده نمایند. این غذاها شامل غذاهای غربی، آسیایی و منوی ویژه است و هرکدام تیمی جدا و دستور تهیه جداگانه ای دارند.
برای این که غذاهای مربوط به هر منطقه طعمی مشابه غذاهای واقعی آن منطقه داشته باشد مقدار گیری های دقیقی به وسیله سرآشپز انجام می گردد تا اندازه مواد اولیه و ادویه جات به مقدار صحیح باشد. یک اشتباه کوچک در دستور تهیه غذا می تواند منجر به نابودی و دورریز 14 کیلوگرم غذا گردد! بنابراین اندازه نمک، ادویه ها و سایر مواد اولیه می بایست با دقتی بسیار بالا مشخص گردد و در تمام فرآیند پخت نیز نظارت دقیقی صورت بگیرد.
سخت ترین و پیچیده ترین غذایی که در آشپزخانه آماده می گردد غذاهای مربوط به منطقه ها خاص است. زیرا این غذاها گاهی شامل محدودیت مذهبی نیز هستند و بعضی مواد غذایی را نباید به هیچ وجه در آن ها استفاده کرد. سرآشپزها و کارکنان برای آماده سازی این غذاها باید درک کامل و جامعی از فرهنگ آن منطقه داشته باشند.
به طور میانگین، در طول یک هفته آشپزخانه سنگاپور ایرلاینز حدود 589 کیلوگرم فیله گاو، بیش از 200 گالن خامه و 96150 قرص نان مصرف می نماید. تقریبا تمام گزینه های منو (به جز بادام سوخته) در محل آشپزخانه تهیه و آماده می شوند.
غذای هواپیمایی سنگاپور ایرلاینز علاوه بر تازگی، کیفیت بالا و طعم بی نظیر، تنوع بسیار بالایی نیز دارد. این تنوع به حدی است که منوی غذا هر یک یا دو ماه یک بار عوض می گردد. برای اینکه سرآشپز منوی تازه را ارائه کند یک تا سه ماه زمان ضروری است.
آشپزخانه مجهز و مدرن سنگاپور ایرلاینز از دستگاه خاصی استفاده می نماید که دمای داخل هواپیما را شبیه سازی می نماید. به این ترتیب طعم غذاها در این آشپزخانه با طعم غذا در داخل هواپیما و ارتفاع تفاوت چندانی نخواهد داشت. تنها موضوعی که قابل شبیه سازی نیست فشار کم هوا در داخل هواپیماست. فشار هوا باعث کاهش توانایی ما برای حس کردن طعم شوری و شیرینی غذاها می گردد. بعلاوه گرم کردن مجدد غذا باعث کاهش این طعم می گردد. به همین علت سرآشپزها برای ارائه غذایی خوش طعم و پرمزه اندازه نمک و ادویه ها را با توجه به این شرایط استفاده می نمایند.
غذای هواپیمایی سنگاپور ضروری است مجددا گرم گردد اما باید نکات بهداشتی نیز کاملا رعایت گردد. به همین علت غذاها به صورت کامل پخته نمی شوند تا گرم کردن مجدد باعث خشک شدن آن ها نگردد. تعادلی ظریف باید در این رعایت گردد تا کیفیت غذا همچنان مطبوع باقی بماند. بعضی غذاها مثل فیله ماهی برای گرم کردن مجدد مناسب نیستند، به همین علت در این مورد از ماهی های چرب تر استفاده می گردد.
بو و عطر غذا نیز یکی از مولفه های مهم در غذای هواپیمایی سنگاپور است. غذاها باید علاوه بر طعم خوب، بوی مطبوعی نیز داشته باشند. موادی مثل کلم ممکن است در هواپیما بوی نامطبوعی ایجاد نمایند، به همین علت در استفاده از آن ها باید تعادل رعایت گردد.
پس از آماده شدن غذاها، آشپزخانه 4 ساعت فرصت دارد تا غذاها را تا اندازه 10 درجه سلسیوس خنک کند. برای حفظ سلامت و بهداشت غذاها، ضروری است وعده های غذا سریعا خنک شوند. زیرا باکتری ها در دمای بین 25 تا 60 درجه با سرعت بالایی رشد می نمایند. اگر سرد کردن غذاها بیش از 4 ساعت طول بکشد گیت گورمت کلیه غذاها را دور می ریزد و کار آماده سازی غذاها را از ابتدا آغاز می نماید.
هواپیمایی سنگاپور روزانه از 70000 قطعه قاشق، چنگال و چاقو استفاده می نماید. شرکت گیت گورمت برای شستشوی این تعداد ابزار غذاخوری از ماشین های ظرفشویی ویژه ای استفاده می نماید. در این ماشین ها به جای مایع ظرفشویی از ترکیب آب و مواد معدنی استفاده می گردد تا نهایت تمیزی و جلا حاصل گردد.
تیمی جداگانه به عنوان تیم تقسیم بندی غذا وظیفه دارند که مقدار وعده های غذایی را آنالیز نمایند. تمام وعده های غذایی می بایست به یک مقدار و مساوی باشند. این تیم تنها 45 دقیقه وقت دارد تا غذا را به 1500 وعده غذا تقسیم کند. در تمام این مدت دمای غذاها باید زیر 15 درجه سلسیوس نگه داشته گردد.
هر کلاس پروازی بسته بندی جداگانه ای احتیاج دارد. در بخش اکونومی، غذاها در بسته بندی فویل پیچیده می شوند و در همین بسته بندی گرم و سرو می شوند. در بخش بیزینس کلاس و فرست کلاس غذاها به صورت جداگانه و همراه با دورچین و سس سرو می شوند. مهمانداران ابتدا غذاها را گرم می نمایند و بعد آن ها را داخل بشقاب می ریزند و با دقت، مطابق دستورالعمل ایرلاین تزئین می نمایند. کیفیت غذای هواپیمایی سنگاپور ایرلاینز اتفاقی نیست و همان طور که دیدیم هزینه بالایی صرفه آماده سازی این غذاها می گردد. رعایت اصول بهداشتی، حفظ تازگی و کیفیت مواد غذایی و طعم خوش غذاها از جمله استانداردهایی هستند که در تهیه غذاها به دقت رعایت می شوند.
منبع: businessinsider.com
منبع: الی گشت