آموزش پخت مرغ به سبکی نو با سبزی
به گزارش علی آباد جدید، خبرنگارانـ مرغ در سفره ما و بعلاوه در برنامه غذایی خانواده ایرانی یکی از پروتئین های بسیار پر مصرف است که معمولا بیشتر از گوشت قرمز از آن استفاده می گردد. مرغ در انواع خورش ها، پلوها، سالادها، فست فود ها و خوراک ها استفاده می گردد؛ ولی استفاده از آن برای غذای اصلی و به صورت خورش و خوراک رواج بیشتری دارد.
به گزارش خبرنگاران، روش های طبخ مرغ معمولا با رب، زعفران و یا به صورت سرخ نموده است که می توان گفت همگی به اندازه کافی تکرار شده اند! توصیه ما این است که روش های قدیمی طبخ مرغ را فراموش کنید و با ما همراه شوید تا با استفاده از یک روش تازه بتوانید یک مرغ خوشمزه و خوش طعم را برای خود و اعضای خانواده تهیه کنید. در ادامه این مطلب طرز تهیه مرغ خوشمزه با سبزیجات همراه با نکات مهم و فوت و فن های مربوط به تهیه آن تقدیم به شما کاربران گرامی خواهد شد.
مواد لازم برای تهیه مرغ با سبزی
ران یا سینه مرغ: 3 تکه
پیاز بزرگ: 1 عدد
سیر: 2 حبه
رب انار ملس: 2 قاشق غذاخوری
ترکیب جعفری و گشنیز خرد شده: نصف لیوان
زعفران دم نموده: 2 قاشق غذاخوری
نمک، زردچوبه و فلفل سیاه: به اندازه لازم
روغن: به اندازه لازم
نکات مربوط به مواد اولیه
نکات مربوط به مرغ
یکی از نکات بسیار مهم در تهیه انواع غذا ها انتخاب مواد اولیه سالم و تازه است. وقتی می خواهید مرغ را انتخاب کنید، حتماً جا هایی مانند ران و بال را که اتصال دارند، چک کنید؛ زیرا ماندگی و ناسالم بودن مرغ در این قسمت ها زود تر تعیین می گردد. اگر این قسمت ها بوی نامطبوعی بدهد؛ یعنی مرغ تازه نیست. حواستان باشد مرغ هایی را که خیلی خیس هستند، انتخاب نکنید. رطوبت زیاد مرغ نشان دهنده این است که قبلاً فریز شده است. اگر از مرغ های بسته بندی استفاده می کنید، حتما تاریخ آن را چک کنید و حواستان باشد که خون آبه نداشته باشد.
نکات مربوط به رب انار
رب انار نوعی رب گرفته شده از دانه های انار است که به دو صورت ترش و ملس در بازار موجود است. رب انار معمولا رنگ تیره ای دارد؛ ولی نباید بیش از حد سیاه باشد که نشانه سوختگی رب هنگام پخت است. رب انار مرغوب نباید بیش از حد سفت باشد؛ بعلاوه نباید بوی ترشیدگی بدهد. برای طبخ این نوع مرغ سعی کنید رب انار را از فروشگاه های معتبر و یا از کسانی که به صورت خانگی و تمیز رب انار را درست می نمایند، تهیه کنید.
نکات مربوط به پیاز
اگر بخواهیم به طور مختصر در خصوص کاربرد انواع پیاز ها شرح بدهیم، باید از پیاز زرد که معروف ترین عضو خانواده پیازهاست، آغاز کنیم. این پیاز برترین گزینه برای پخت و پز است. پیاز سفید طعم ملایم تری نسبت به پیاز زرد دارد. از نظر کاربرد تقریباً مثل پیاز قرمز است و می گردد آن را به صورت خام خورد و یا در سالاد ها از آن استفاده کرد.
پیاز قرمز نسبت به پیاز سفید و زرد فیبر بیشتری دارد و به خاطر رنگ زیبایش می توان از آن برای تزئین بشقاب غذا هم استفاده کرد. علاوه بر این برای کبابی کردن، سالاد و ساندویچ ها هم انتخاب مناسبی است. پیاز های قرمز به اندازه کافی عطر و طعم به غذا نمی دهند؛ بنابراین برای پخت و پز معمولاً مورد استفاده قرار نمی گیرند.
طرز تهیه
1 ـ برای آغاز کار پیاز را پوست و سپس رنده کنید. سیر را هم رنده و با پیاز مخلوط کنید.
2 ـ پیاز و سیر رنده شده را داخل یک کاسه بریزید؛ سپس مخلوط جعفری و گشنیز خرده شده را همراه با رب انار، نمک، فلفل سیاه و زردچوبه به آن اضافه کنید و خوب هم بزنید تا همه مواد با هم مخلوط شوند.
3 ـ روی مرغ را با نوک چاقو چند شکاف عمیق ایجاد کنید؛ سپس مرغ ها را داخل یک کاسه بریزید و سسی را که از قبل آماده نموده اید، روی تکه های مرغ بریزید و با قاشق هم بزنید تا مرغ کاملا به سس آغشته گردد.
4 ـ حالا درب ظرف را ببندید و آن را به مدت یک تا دو ساعت داخل یخچال بگذارید تا مرغ مزه دار گردد.
5 ـ در مرحله بعد کمی روغن داخل یک ماهی تابه بریزید و آن را روی حرارت میانه اجاق گاز بگذارید تا گرم گردد؛ سپس مرغ ها را از توی مواد بیرون بکشید و داخل ماهی تابه بچینید. در آخر همه سس را روی مرغ ها بریزید و درب ماهی تابه را بگذراید. حرارت را کم کنید و اجازه بدهید تا مرغ با مواد کم کم بپزد. حدودا یک ساعت و نیم زمان ضروری است.
6 ـ در حین پخت هرازگاهی مرغ ها را پشت و رو کنید. در آخر پخت، زعفران را روی مرغ ها بریزید و ده دقیقه بعد اجاق گاز را خاموش کنید. حالا مرغ خوشمزه و متفاوت شما آماده سرو است که می توانید آن را با زرشک پلو یا کته ساده میل کنید، نوش جان.
منبع: فرارو