اگر چرخ سال تحصیلی مانند پارسال بچرخد؛ آموزش مجازی پیروز نخواهد بود

به گزارش علی آباد جدید، یک کارشناس آموزش و پرورش با بیان اینکه آموزش حضوری در دوران اپیدمی کرونا الزاماتی را می طلبد که نظام آموزشی ما با آن فاصله زیادی دارد گفت: از طرف دیگر آموزش مجازی هم باید به شاخص هایی دست پیدا کند تا نگرانی های والدین از آموزش فرزندان و معلمان از تدریس شان را رفع کند. اگر قرار باشد چرخ بر همان روال سال تحصیلی گذشته بچرخد، باید گفت که آموزش مجازی جوابگوی خوبی برای فرایند یاددهی - یادگیری نخواهد بود.

اگر چرخ سال تحصیلی مانند پارسال بچرخد؛ آموزش مجازی پیروز نخواهد بود

زهرا علی اکبری در گفت وگو با خبرنگاران، در این باره اظهار کرد: با انتها یافتن تعطیلات تابستانی مدارس در بیشتر کشورها، دولت ها برای از سرگیری فرایند آموزش در سال تحصیلی آینده - چه آموزش مجازی باشد و چه حضوری- تصمیماتی را اتخاذ نموده اند تا دانش آموزان از آموزشی مطلوب و مناسب استفاده نمایند. آن طور که از شواهد بر می آید بیشتر جوامع پیشرفته با واکسیناسیون حدبیشتری و آماده سازی فضای آموزشی خود، آموزش حضوری را گزینه مورد پسند برای سال تحصیلی در نظر گرفته اند.

وی اضافه نمود: این تصمیم با موافقت خانواده ها و معلمان همراه بوده، چرا که از انجام وظایف به وسیله دولت در جوانب مختلف بازگشایی مدارس، مطمئن هستند. رهبران سیستم های آموزشی در سراسر دنیا با سه سؤال مهم در رابطه با بازگشت ایمن دانش آموزان به کلاس درس، درگیر هستند: چه موقع باید مدارس بازگشایی گردد؟ برای کدام بخش از دانش آموزان و معلمان (اگر نه همه کشور مدنظر باشد) باید مدارس بازگشایی شوند؟ چه اقدامات بهداشتی و ایمنی باید هنگام بازگشایی مدارس اتخاذ گردد؟

این کارشناس آموزش و پرورش با بیان اینکه باید توجه داشت یک جواب درست و جامع برای این سؤالات وجود ندارد گفت: اندازه ابتلا به بیماری در جوامع هم تغییر می نماید، همانطور که در ظرفیت سیستم های مراقبت های بهداشتی هم تغییراتی وجود دارد. سیستم های آموزش و پرورش از نظر ساختار و عملکرد متفاوت هستند و جوامع مختلف دارای ارزش های فرهنگی مشخصی هستند که تصمیم گیری آنها را آگاهانه تر می سازد.

علی اکبری اضافه نمود: در ایران هم با آغاز فرایند واکسیناسیون معلمان این موضوع که مدارس بازگشایی حضوری داشته باشند یا خیر، مورد بحث و گفت و گو قرار گرفته است. اما آیا نظام آموزشی ما می تواند در شرایطی که کشور به طور نگران نماینده ای درگیر بیماری کروناست، آموزش حضوری را اجرایی کند؟ ذکر این نکته مهم است که آموزش حضوری مولفه های بسیار ارزشمندی برای تعلیم وتربیت دانش آموزان دارد که بدون تردید آموزش مجازی و یا هر نوع دیگر آن نمی تواند همه آن مطلوبیت ها را یک جا به همراه داشته باشد. با این وجود، آموزش حضوری در دوران اپیدمی کرونا الزاماتی را می طلبد که نظام آموزشی ما با آن فاصله زیادی دارد.

وی با اشاره به اینکه این الزامات را می توان از رعایت پروتکل های بهداشتی در فضاهای آموزشی دنبال کرد که ناخرسندانه آن قدر مناسب و قابل دفاع نیست گفت: کلاس های درس کوچک، تراکم دانش آموزی زیاد، سرویس های بهداشتی کم تجهیز شده، بودجه ناکافی مدارس برای تجهیز شدن و آمادگی کامل از جمله مواردی است که اجرایی شدن آنها در مدارس با امکانات و داشته های نظام آموزشی فاصله دارد و نمی گذارد تا تصمیم بر آموزش حضوری، منطقی به نظر برسد.

این کارشناس آموزش و پرورش توضیح داد: اگر هم صاحبنظران علوم تربیتی تاکید بر بازگشایی حضوری مدارس دارند باید به این نکته هم توجه داشته باشند که آیا مدارس آمادگی لازم و کافی را دارند یا خیر؟ و پس از آن اصرار بر آموزش حضوری داشته باشند.

علی اکبری ادامه داد: دولت باید طی دوسال اخیر به این فکر می بود که شرایط را مهیا کند، اما متاسفانه نه تنها به این امر دقتی نشد، بلکه تا حدودی مسئله را با آموزش مجازی و تلویزیونی از دغدغه های خود دور کردند. دانش آموز برای رشد متوازن آموزشی و تربیتی خود به بودن در محیط مدرسه و گفت و گو با همسالان و معلمان خود در فضای اجتماع و مشارکت در فعالیت های تعلیم و تربیتی احتیاج دارد. چنین ویژگی هایی از مدرسه با آموزش مجازی قابل جبران نیست.

وی با بیان اینکه آموزش و پرورش در دوران کرونا صرفا برای آموزش مجازی برنامه ریزی کرد، هرچند که در بستر الکترونیکی برنامه های پرورشی را هم طراحی و اجرایی کرد، اما باید پذیرفت که ظرفیت قابل قبولی برای رشد ابعاد تربیتی دانش آموزان فراهم نشد اسم کرد: بنابراین آموزش مجازی حداقل تا زمانی که مدارس آمادگی لازم برای رعایت پروتکل ها داشته باشند و واکسیناسیون معلمان و والدین و حتی دانش آموزان به درستی انجام بگیرد، تنها گزینه ای است که آموزش وپرورش در اختیار دارد.

این کارشناس آموزش و پرورش اضافه نمود: از طرف دیگر آموزش مجازی هم باید به شاخص هایی دست پیدا کند تا نگرانی های والدین از آموزش فرزندان و معلمان از تدریس شان را رفع کند. اگر قرار باشد چرخ بر همان روال سال تحصیلی گذشته بچرخد، باید گفت که آموزش مجازی جوابگوی خوبی برای فرایند یاددهی - یادگیری نخواهد بود.

منبع: خبرگزاری ایسنا
انتشار: 8 شهریور 1400 بروزرسانی: 8 شهریور 1400 گردآورنده: aliabad-new.ir شناسه مطلب: 1882

به "اگر چرخ سال تحصیلی مانند پارسال بچرخد؛ آموزش مجازی پیروز نخواهد بود" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "اگر چرخ سال تحصیلی مانند پارسال بچرخد؛ آموزش مجازی پیروز نخواهد بود"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید