برای زنده نگه داشتن بی خانمان ها به پتو، لباس گرم مواد غذایی احتیاج داریم
به گزارش علی آباد جدید، اعتماد نوشت: در پی خبر تاییدنشده ای که درباره یخ زدن و مرگ یک مرد کارتن خواب در سرمای زیر صفر شنبه شب تهران رسید، مدیران موسسات و انجمن های حمایت از کارتن خواب ها و بی خانمان های مرکز، از مردم خواستند علاوه بر ارسال اقلام امدادی همانند پتو و لباس گرم و مواد اولیه مناسب برای تهیه غذای گرم، در صورت مشاهده بی خانمان ها با شماره 137 تماس بگیرند تا گشت فوریت های اجتماعی شهرداری تهران، برای انتقال فرد بی خانمان به یک مکان امن از گزند یخبندان و سرما اقدام کند.
عصر دیروز و همزمان با بارش برف در اغلب منطقه ها مرکز، دمای هوا در مرکز تهران به یک درجه زیر صفر رسید و با ادامه بارش ها، سازمان هواشناسی درباره یخبندان و کولاک به علت کاهش شدید دما هشدار داد.
در حالی که انتظار می رود تا سرانجام هفته آینده، شب ها و روز های بسیار سردی در تهران داشته باشیم، مسوولان سه موسسه و انجمن حمایت از کارتن خواب ها گفتند که از هفته گذشته و با کاهش دمای هوا تا مرز صفر، شبگردی ها برای توزیع لباس و غذای گرم، پتو و اقلام امدادی مثل کاور ها و تن پوش های آلومینیومی یا از جنس پشم شیشه برای جلوگیری از نفوذ هوای سرد را آغاز نموده اند و به منطقه ها شمال و جنوب و غرب تهران می روند تا با تماشا کوچک ترین شعله آتش به عنوان شناخته شده ترین نشانه حضور یک بی خانمان، این اقلام را به او برسانند.
علی حیدری؛ مدیرعامل انجمن سرانجام کارتن خوابی که در ایام عادی سال، یک روز در هفته به افراد احتیاجمند، بی بضاعت و بی خانمان غذای گرم می دهد و اواسط دهه 1390، فعالیت خود را با استقرار یک دستگاه یخچال در میدان شوش با هدف توزیع دایمی غذا برای احتیاجمندان آغاز کرد، می گوید: ما توزیع شبانه غذا را از 4 شب قبل آغاز کردیم. محدوده فعالیت مان منطقه 12 است و علاوه بر غذای گرم، پتو و لباس گرم هم به بی خانمان ها می دهیم.
حیدری می گوید که توزیع شبانه حداقل 300 ظرف غذا و لباس گرم و اقلام امدادی برای کارتن خواب ها، تا زمانی که دمای شبانه هوای تهران زیر صفر باشد ادامه خواهد داشت. مشاهدات این مدیر حامی بی خانمان ها از آنچه در این شب ها شاهد بوده، از تشدید فقر کارتن خواب ها بابت حداقل هایی برای زنده ماندن حکایت دارد و می گوید: در همین چند شب که بین بی خانمان ها گشتیم و یک ظرف غذا به دست شان دادیم، متوجه شدیم وضع مالی شان، بسیار بدتر از چند ماه قبل شده. بسیار بدتر. هم تعداد بی خانمان ها بیشتر شده و هم خانواده های کارتن خواب به جمع شان اضافه شده اند. تعداد زیادی مادر و فرزند، پدر و فرزند یا والدین و فرزند بی خانمان و بی سرپناه دیدیم که طی این همه سال که مشغول کاریم، این شدت احتیاجمندی و فقر، بی سابقه بود.
حبیب بهرامی؛ مدیرعامل موسسه کاهش آسیب سیمای سبز رهایی که بیش از 17 سال است در غرب و شمال و جنوب غرب مرکز به معتادان بی سرپناه خدمات کاهش آسیب و حمایتی ارایه می دهد هم، از 10 روز قبل با غذا و لباس گرم و پتو و کاور های ضدحریق محافظت نماینده از سرما، به سراغ کارتن خواب های پنهان در بیغوله ها و پاتوق ها و خرابه های اتوبان آزادگان و پونک و احمدآباد مستوفی رفته و به اعتماد می گوید که با هماهنگی شهرداری و شورای شهر و اداره بهزیستی شهر قدس (منطقه 22) پیروز شده برای سرپناه شبانه ای که در این محدوده دارد، مجوز پذیرش شبانه روزی بگیرد تا در این هوای سرد، هم بی خانمان هایی که در ساعات روز به سرپناه شبانه مراجعه می نمایند، امکان ورود و اسکان در یک مکان گرم و امن داشته باشند و هم آن هایی که در ساعات شب به سرپناه شبانه آمده اند، بتوانند در ساعات روز هم در این مکان مسقف بمانند.
بهرامی از مردم می خواهد با تماشا فرد بی خانمان، حتما با شماره تلفن 137 تماس بگیرند تا گشت فوریت های اجتماعی شهرداری برای انتقال این افراد به یک محل گرم و امن و نجات جانش از یخ زدگی و مرگ اقدام کند و می گوید توزیع شبانه غذا و لباس گرم بین کارتن خواب ها را تا گرم شدن هوا ادامه خواهد داد و خطاب به همه یاوران و ناجیان جان بی خانمان ها می گوید: باید از مردمی که در این شرایط سخت، برای نجات جان انسان های فراموش شده ای مثل کارتن خواب ها، به ما یاری های نقدی و غیر نقدی می رسانند، ممنون باشیم.
بهرامی هم مثل حیدری، مشاهدات تلخی دارد؛ مشاهداتی حاکی از سقوط با شتاب بیشتر و روی شیب تندتر: سال جاری شدت سرما بسیار بیشتر از پارسال است و با وجود آنکه تعدادی از معتادان بی خانمان به اردوگاه های درمان اجباری رفته اند، اما هنوز تعداد زیادتری در خرابه ها و بیابان ها و کنج دیوار ها و کوچه ها هستند که باید به آن ها یاری برسانیم و از مرگ و یخ زدگی در این هوای سرد نجات شان دهیم. در این شب هایی که برای یاری رسانی به بی خانمان ها رفتیم متوجه حقیقت بسیار تلخی شدیم؛ چون مصرف مت امفتامین (شیشه) بین کارتن خواب ها افزایش داشته، آسیب های روانی ناشی از مصرف شیشه هم بین کارتن خواب ها شدت بیشتری پیدا نموده است.
اکبر رجبی؛ مدیرعامل موسسه خیریه طلوع بی نشان ها که از اواخر دهه 1380، هفته ای یک شب برای کارتن خواب های تهران غذای گرم می برد و بار ها در سردترین شب های زمستان، برای نجات بی خانمان های مرکز از یخ زدگی اقدام نموده، به اعتماد می گوید که از دیشب، ذخیره چوب و هیزمی که در انبار های موسسه برای ایام سرد سال نگهداری می نمایند را بیرون آورده اند و همراه با غذا و لباس گرم و پتویی که به مدت 15 شب، بین کارتن خواب های تهران توزیع خواهد شد، چند تکه هیزم و چوب هم به دست شان می رسانند که شعله آتش کنار پای شان خاموش نگردد. از دیشب، مجمع خیرین یا ریگران زندگی هم 14 دستگاه اتوبوس در اختیار طلوع بی نشان ها گذاشته تا در میدان های اصلی شهر و نزدیک به پاتوق های مصرف مواد یا مراکز تجمع بی خانمان ها مستقر شوند و برای اسکان شبانه کارتن خواب ها فعال باشند.
اکبر می گوید این اتوبوس ها در میدان های تجریش، شوش، خاوران، فرحزاد، امام حسین، راه آهن و منطقه ها خلازیر، یافت آباد، یادگار امام، نیایش، پل مدیریت و دروازه غار مستقر شده علاوه بر اینکه 15 خودروی سواری و ون متعلق به موسسه طلوع هم تا صبح در سطح شهر می گردد و به محض مشاهده کارتن خواب بی سرپناه، او را به گرمخانه های سیار منتقل می نماید تا از سرما در امان باشند. اکبر می گوید قرار است روی بدنه اتوبوس ها، این جملات نوشته گردد پناه یکدیگر باشیم، برادر و خواهر همدرد من، برای پناه و زندگی قدم بر چشم ما بگذارید
این 14 دستگاه اتوبوسی که نیکوکاران تهرانی در اختیار موسسه طلوع بی نشان ها قرار می دهند، به موازات 10 گرمخانه سیار متعلق به شهرداری تهران فعالیت خواهد نمود. دیروز یک مقام مسوول در شهرداری تهران به اعتماد گفت که با آغاز کاهش دمای تهران تا زیر صفر، 10 دستگاه اتوبوس شرکت واحد به عنوان گرمخانه سیار در میدان های تجریش، آزادی، امام حسین، شوش و راه آهن مستقر شده که تا حدود 400 نفر ظرفیت دارد علاوه بر اینکه 20 گرمخانه هم در 22 منطقه شهر تهران فعال است و بی خانمان ها می توانند به این مراکز مراجعه نمایند تا از سرمای هوا در امان باشند.
خبرنگار اعتماد بامداد شنبه و با حضور در میدان های شوش و راه آهن شاهد بود که کارتن خواب های بی پناه، هم این گرمخانه های سیار را می شناسند و هم به شدت احتیاج است که بر تعداد این گرمخانه های سیار اضافه گردد چرا که تا ساعاتی بعد از نیمه شب، ظرفیت دو دستگاه اتوبوس مستقر در میدان راه آهن تکمیل شد و امکان پذیرش نو نداشت و کارتن خواب هایی که از میدان شوش خودشان را به میدان راه آهن رسانده بودند هم، می گفتند اتوبوس های مستقر در میدان شوش پر شده و جای خالی نداشته و آن ها در دمای منفی سه درجه، فاصله دو میدان را پیاده آمده اند به امید جای خالی در گرمخانه سیار میدان راه آهن، چون حتی گرمخانه های ثابت مستقر در میدان شوش و میدان گمرک، پر شده بود.
منبع: فرارو