شربت لیمو عمانی و خواص آن
به گزارش علی آباد جدید، شربت لیمو عمانی را می توانید به سادگی تهیه نموده و از خواص و فواید بی نظیر آن برخوردار شوید. در این مقاله با طرز تهیه لیمو عمانی در منزل، شربت لیمو عمانی و خواص و فواید آن آشنا خواهید شد.
با تور عمان از سفری عالی برای کسب آرامش لذت ببرید و با شهرهای زیبای صلاله و مسقط آشنا شوید.
لیمو عمانی، همان لیمو ترش خشک شده است که عطر و طعم خاصی دارد و به همین دلیل به عنوان چاشنی در بیشتر خورش ها و غذاها استفاده می گردد. لیمو عمانی به دو رنگ سیاه و زرد وجود دارد و قبل از استفاده در غذا، آن را سوراخ نموده یا خرد می نمایند تا عطر و طعم آن به غذا منتقل گردد. این میوه خوش عطر دارای خواص زیادی است ولی از آنجا که نمی توان از آن به مقدار زیاد در غذا استفاده کرد، می توان شربت آن را تهیه نموده و به صورت روزانه استفاده نمود. شربت لیمو عمانی از ترکیب آن با آب و شکر حاصل می گردد و چون دارای طبیعت خنک نماینده است، یک نوشیدنی مناسب برای روزهای گرم تابستان می باشد. در این مقاله قصد داریم شما را با طرز تهیه لیمو عمانی در منزل، شربت لیمو عمانی و خواص و فواید آن آشنا سازیم.
طرز تهیه لیمو عمانی در منزل
مواد لازم برای تهیه شربت لیمو عمانی | |
آب | 3 پیمانه |
لیمو عمانی | 4 عدد |
شکر | 3 پیمانه |
- لیموها را شسته و پس از خشک شدن، آن ها را در یک ظرف پر از نمک ریخته و روی آنها را با نمک بپوشانید.
- پس از 24 ساعت، لیموها را با آب سرد بشویید.
- در یک قابلمه، آب را جوش آورده و 1/2 لیوان سرکه سفید به آن اضافه کنید.
- لیموها را در قابلمه ریخته و پس از چند جوش آن را در صافی ریخته و با آب سرد بشویید.
- مجددا مراحل 2 و 3 را تکرار کنید با این تفاوت که این بار لیموها را با آب سرد نشسته و اجازه دهید خود به خود سرد شوند.
- پس از اینکه لیموها سرد شدند با یک خلال دندان یک سوراخ در آن ایجاد نموده و روی یک پارچه تمیز پهن کنید.
- لیموها را به مدت 10 روز در آفتاب قرار دهید و پس از این مدت در سبد ریخته و در سایه قرار دهید تا خشک شوند.
- معمولا 2 تا 3 ماه طول می کشد تا لیموها بطور کامل خشک شوند.
طرز تهیه شربت لیمو عمانی
- لیمو عمانی را شکسته، تخم های آن را جدا نموده و دور بریزید؛ سپس لیموها را به مدت 15 دقیقه در آب بجوشانید.
- وقتی لیمو نرم شد آن را از آب خارج نموده، له کنید و از صافی عبور دهید.
- شکر را به آن اضافه نموده و مجددا روی حرارت قرار دهید تا قوام آید.
- این شربت را می توانید پس از خنک شدن در بطری شیشه ای ریخته و در یخچال نگهداری کنید.
- به هنگام مصرف، این شربت را به نسبت 1 به 3 با آب و یخ مخلوط نموده و نوش جان کنید.
نکات مهم و اصولی در تهیه شربت لیمو عمانی
- تخم های لیمو عمانی را قبل از جوشاندن آن جدا کنید، در غیر اینصورت عصاره حاصل تلخ می گردد.
- رنگ شربت لیمو عمانی بسته به نوع لیمویی که برای تهیه آن استفاده می گردد زرد یا سیاه خواهد شد.
خواص و فواید لیمو عمانی
- کاهش دهنده فشار خون و مفید برای افراد دارای فشار بالا
- افراد دارای فشار خون طبیعی می توانند از دمنوش لیمو عمانی با عسل استفاده نمایند که دچار افت فشار نشوند.
- خنک نماینده و گرمی و التهاب غذاهای تند را تعدیل می نماید.
- حاوی فلانوئیدها، اسید سیتریک، املاح و ویتامین های ضروری بدن از جمله ویتامین C می باشد.
- حاوی آنتی اکسیدان هایی است که رادیکال های آزاد را از بین می برد، بنابراین ضد سرطان است و به شادابی پوست یاری می نماید.
- سرشار از کلسیم و پتاسیم است.
- کاهش دهنده چربی خون است و مصرف آن به افراد دارای چربی خون بالا توصیه می گردد.
- ضد نفخ و اشتهاآور بوده و باعث بهبود عملکرد دستگاه گوارش می گردد.
- ضدعفونی نماینده دستگاه گوارش است و می تواند باعث از بین رفتن باکتری ها و ویروس های موجود در روده و عفونت های مثانه گردد.
- در بهبود سرماخوردگی و سرفه و مسائل تنفسی ناشی از سرماخوردگی موثر است.
گروه آشپزی خبرنگاران
منبع: setare.com