طرز تهیه شیرینی لطیفه به روش قنادی
به گزارش علی آباد جدید، شیرینی لطیفه هواداران زیادی دارد و بسیاری از افراد دوست دارند این شیرینی خامه ای خوشمزه را در خانه درست نمایند. برخلاف آن چه به نظر می رسد، طرز تهیه شیرینی لطیفه چندان سخت نیست. پس اگر در میان انواع شیرینی عید نوروز در پی شیرینی های تر هستید، این سری به شما شیرینی لطیفه را پیشنهاد می کنیم. با ما در این مطلب از خبرنگاران مگ همراه باشید تا طرز تهیه شیرینی لطیفه را به شما آموزش دهیم.

طرز تهیه شیرینی لطیفه
کالری شیرینی لطیفه به علت داشتن خامه، نسبتاً زیاد است. ولی نمی توان از خوردن آن به عنوان دسر و یا با چای عصرانه گذشت. پس اگر شما هم از علاقه مندان به شیرینی لطیفه قنادی هستید، مواد اولیه زیر را تهیه کنید و دست به کار شوید.
به علاقه مندان به این گونه شیرینی های ترد و نرم توصیه می کنیم طرز تهیه شیرینی نخودچی را از دست ندهید.
مواد لازم برای 15 عدد شیرینی لطیفه
مواد لازم | مقدار |
آرد | سه چهارم فنجان |
شکر یا پودر قند | سه چهارم فنجان |
تخم مرغ | 3 عدد |
وانیل | یک چهارم قاشق چای خوری |
نشاسته ذرت | 3 قاشق غذاخوری |
بیکینگ پودر | نصف قاشق چای خوری |
خامه قنادی فرم گرفته | به مقدار لازم |
نمک | به مقدار لازم |
پودر قند و پودر پسته | به مقدار لازم برای تزیین |
روش تهیه
- آرد، نشاسته ذرت، نمک و بیکینگ پودر را مخلوط و سه بار الک کنید تا نرم گردد.
- زرده و سفیده تخم مرغ ها را از هم جدا کنید.
- سفیده ها را در یک ظرف مناسب با همزن برقی بزنید تا حجم بگیرد. نصفی از شکر یا پودر قند را اضافه نموده و دوباره هم بزنید تا سفیده فرم گرفته و کشدار گردد. سپس آن را در یخچال بگذارید.
- زرده تخم مرغ ها را به همراه بقیه شکر و وانیل با همزن برقی بزنید تا روشن و کشدار گردد.
- سفیده ها را از یخچال خارج نموده به ظرف زرده اضافه کنید. مخلوط را به آرامی با لیسک فولد کنید تا پف سفیده نخوابد.
- مخلوط آرد را کم کم به مخلوط تخم مرغ اضافه نموده و به صورت دورانی مخلوط کنید تا مایه یکدست و غلیظی ایجاد گردد.
- مایه شیرینی را با یاری قیف یا ماسوله به صورت دایره های یکسان داخل سینی فر قرار دهید. تعداد شیرینی ها باید زوج باشد و با فاصله چیده گردد تا به هم نچسبد. البته باید روی سینی کاغذروغنی گذاشته باشید و فر را از یک ربع قبل با حرارت 180 درجه روشن نموده باشید تا گرم گردد.
- قبل از قرار دادن شیرینی ها در فر مقداری پودر قند روی آن بریزید. 10 دقیقه پس از قرار دادن شیرینی ها درون فر هم آن ها را آنالیز کنید تا طلایی و پف نموده شده باشد.
- شیرینی های پخته شده را از فر خارج کنید تا خنک گردد. خامه قنادی را برای مدت 10 دقیقه با دور تند همزن در یک جهت بزنید تا فرم بگیرد. خامه فرم گرفته را با قیف یا ماسوله بین شیرینی ها بزنید. یک کپسول کاغذی دور شیرینی ها بگذارید و روی آن را با پودر قند و پودر پسته تزیین کنید و در یخچال بگذارید تا خنک گردد.
خواندنی ها
طرز تهیه شیرینی بهشتی
طرز تهیه خامه قنادی فرم گرفته برای شیرینی لطیفه
یکی از مواردی که در طرز تهیه شیرینی لطیفه اهمیت دارد، کیفیت و بافت خامه است. اگر دوست داشتید خامه قنادی را هم خودتان در منزل آماده کنید، می توانید از دستور زیر یاری بگیرید و مقدار ها را متناسب با نیازتان تناسب ببندید:
مواد لازم
مواد لازم | مقدار |
خامه صبحانه | 400 گرم یا 2 فنجان سرخالی |
پودر قند | دوسوم فنجان |
وانیل | 1 قاشق چای خوری |
روش تهیه
- خامه را در یک ظرف مناسب با همزن برقی بزنید.
- آب جدا شده از خامه را خارج کنید و آن را برای حدود نیم ساعت در فریزر بگذارید.
- خامه را از فریزر خارج نموده و پس از اضافه کردن پودر قند و وانیل، مخلوط را با دور تند همزن بزنید تا خامه فرم بگیرد. یعنی کشدار گردد و از ظرف یا قاشق بیرون نریزد.
تماشای ها
طرز تهیه شیرینی کشمشی
طرز تهیه شیرینی لطیفه گردویی
بسیاری از علاقه مندان به شیرینی لطیفه، معتقدند که طعم گردویی آن خوشمزه تر است. طرز تهیه شیرینی لطیفه گردویی تفاوت زیادی با شیرینی لطیفه ساده دارد و به آرد و نشاسته ذرت نیازی نخواهید داشت. پس از آماده شدن نان شیرینی هم باید مانند روش قبل خامه قنادی را بین شیرینی ها قرار دهید.
مواد لازم
مواد لازم | مقدار |
گردوی ریز شده | 1 فنجان |
تخم مرغ | 4 عدد |
شکر یا پودر قند | دوسوم فنجان |
وانیل | یک هشتم قاشق چای خوری |
بیکینگ پودر | یک چهارم قاشق چای خوری |
روش تهیه
- تخم مرغ ها را در یک ظرف مناسب بشکنید. وانیل را اضافه کنید و مخلوط را با همزن برقی بزنید تا به رنگ کرم روشن و پف دار گردد.
- شکر یا پودر قند را کم کم به مخلوط اضافه کنید و ترکیب موجود را برای 2 دقیقه با همزن بزنید تا بی رنگ، سفت و کش دار گردد.
- بیکینگ پودر را اضافه نموده و دوباره با همزن بزنید.
- گردوی خرد شده را اضافه کنید و مواد را با قاشق هم بزنید.
- مایه شیرینی را به صورت گرد و در مقدار مورد نظر، با فاصله روی سینی که از قبل آن را با کاغذروغنی پوشانده اید، قرار دهید.
- فر را روی دمای 160 درجه سانتی گراد تنظیم کنید تا برای حدود یک ربع گرم گردد.
- پس از گذاشتن سینی در فر برای 10 تا 12 دقیقه صبر کنید. سپس تغییر رنگ شیرینی را چک نموده و از فر خارج کنید.
تماشای ها
طرز تهیه کوکی شکلات چیپسی
طرز تهیه شیرینی لطیفه بدون فر
برای درست کردن شیرینی لطیفه بدون فر کافی است پس از آماده کردن خمیر به سراغ یک تابه دوطرفه بروید. کف تابه را کاغذروغنی پهن کنید و آن را به مدت 10 دقیقه روی حرارت ملایم قرار دهید تا خوب گرم گردد. مایه شیرینی را به یاری قیف روی کاغذروغنی بزنید. پس از تزیین با پودر قند، در تابه را کامل ببندید و روی شعله پخش کن قرار دهید. آنالیز کنید که حرارت کم باشد. پس از کمتر از نیم ساعت شیرینی های طلایی و پخته شده را از روی حرارت بردارید.
فوت وفن های طرز تهیه شیرینی لطیفه
رعایت نکته های زیر تاثیر زیادی در نزدیک شدن بافت و طعم شیرینی شما به شیرینی لطیفه قنادی دارد:
- تخم مرغ ها را از قبل از یخچال بیرون بگذارید تا با محیط هم دما گردد.
- ظرف تهیه مایه شیرینی و همزن باید تمیز و کاملا خشک باشد.
- مخلوط آرد، بیکینگ پودر و نمک را سه بار الک کنید تا خمیر شیرینی تان نرم و لطیف گردد.
- از پودر قند یا شکر دانه ریز در تهیه شیرینی لطیفه بهره ببرید. اگر شکرتان دانه درشت بود، می توانید آن را چند دقیقه در آسیاب بریزید تا ریز گردد.
- مخلوط زرده تخم مرغ را به خوبی هم بزنید تا شیرینی بوی زهم تخم مرغ نگیرد. البته استفاده از وانیل هم در این مورد تاثیر مثبتی دارد.
- در زمان هم زدن مایه، حتماً ظرف را دورگیری کنید تا مایه یکدستی داشته باشید.
- سفیده تخم مرغ را با دور تند همزن و در یک جهت بزنید تا خوب پف کند.
- نمک زدن به سفیده به فرم گرفتن بهتر آن یاری می نماید و دیگر نیازی نیست سفیده را در یخچال بگذارید. به علاوه بوی زهم آن را هم می گیرد.
- اگر در پی طرز تهیه شیرینی لطیفه رنگی هستید، کافی است مقداری رنگ مجاز خوراکی یا مواد طبیعی مانند زعفران و پودر کاکائو تهیه نموده و با مواد اولیه شیرینی مخلوط کنید.
- مایه نهایی شیرینی باید غلظت کافی را داشته باشد تا در سینی فر پهن نگردد و انسجام خود را حفظ کند.
- مایه شیرینی را در شکل دایره های کوچک و به صورت کله قندی و نوک تیز روی کاغذ روغنی بگذارید تا پهن نگردد و به هم نچسبد. پایپ کردن مایه شیرینی لطیفه را در مرکز انجام دهید و از انجام این کار به صورت چرخشی خودداری کنید.
- خامه بین شیرینی لطیفه را به مقداری قرار دهید که نه کم باشد و نه آنقدر زیاد باشد که از آن بیرون بزند.
- برای تزیین شیرینی می توانید علاوه بر پودر قند و پودر پسته از پودر گردو یا حتی شکلات ذوب شده بهره ببرید. در و گردو حتماً توجه کنید که تازه و باکیفیت باشند.
- زمان حرارت تماشا شیرینی در فر باید به مقدار ای باشد که شیرینی بافت نرم خود را حفظ کند و به رنگ سفید مایل به طلایی دربیاید.
- پس از طلایی شدن شیرینی ها، سینی را از فر خارج نموده و صبر کنید تا کمی از حرارتش کم گردد. سپس آن ها را از روی کاغذروغنی بردارید و روی توری فلزی بگذارید تا هم خنک و هم رطوبت آن گرفته گردد.
فوت و فن پف کردن شیرینی لطیفه
شیرینی لطیفه باید ترد، لطیف و پفکی باشد. اگر می خواهید در خصوص طرز تهیه شیرینی لطیفه پفکی بدانید، به فوت وفن های پف کردن این شیرینی دقت کنید:
- حتماً مخلوط آرد را سه بار الک کنید.
- دمای فر را از قبل تنظیم کنید تا قبل از قرار گرفتن شیرینی کاملاً گرم شده باشد.
- مقدار و ترتیب اضافه کردن مواد را به صورت دقیق رعایت کنید. به خصوص مقدار سفیده تخم مرغ تاثیر زیادی در پف شیرینی دارد.
- در زمان پخت شیرینی درب فر را باز نکنید.
- تخم مرغ ها نباید سرد باشد. بلکه باید با دمای محیط برابر گردد.
- تخم مرغ ها را خوب هم بزنید تا کشدار و سفت گردد. به خصوص حواستان باشد تا پس از اضافه نموده مخلوط زرده به سفیده، پف سفیده تخم مرغ نخوابد.