طرز تهیه کتلت مرغ در فر ، کتلت سالم و خوشمزه

به گزارش علی آباد جدید، کتلت مرغ در فر یک انتخاب سالم، خوشمزه و در عین حال آسان برای وعده های روزانه و حتی مهمانی های خانوادگی است. بسیاری از افراد کتلت را تنها به صورت سرخ شده در روغن تصور می نمایند، اما پختن کتلت در فر علاوه بر کاهش مصرف روغن، طعمی لطیف و متفاوت به غذا می دهد. در طرز تهیه کتلت مرغ در فر، از مرغ چرخ نموده، سیب زمینی و ادویه های معطر استفاده می گردد که ترکیب آن ها غذایی دلچسب و خانگی می سازد. این کتلت را می توان همراه سبزیجات کبابی یا سالاد تازه سرو کرد تا یک وعده کامل و سالم داشته باشید.

طرز تهیه کتلت مرغ در فر ، کتلت سالم و خوشمزه

مواد لازم تهیه کتلت مرغ در فر

  • مرغ چرخ نموده 500 گرم
  • سیب زمینی میانه 2 عدد
  • پیاز میانه 2 عدد
  • نعنا ساطوری شده 2 قاشق غذاخوری
  • پودر سوخاری 2 قاشق غذاخوری
  • تخم مرغ 1 عدد
  • نمک، فلفل سیاه، پودر پاپریکا و زردچوبه به میزان لازم
  • روغن مایع میزان کمی برای چرب کردن سینی فر

طرز تهیه کتلت مرغ در فر

مرحله اول: آماده سازی مواد اولیه

برای آغاز طرز تهیه کتلت مرغ در فر، ابتدا مرغ را چرخ نموده و در یک کاسه بزرگ بریزید. سپس سیب زمینی ها را بپزید تا نرم شوند. پس از سرد شدن، آن ها را پوست گرفته و رنده کنید. پیازها را هم رنده نموده و آب اضافی آن ها را بگیرید تا مانع شل شدن مایه کتلت نشود. حالا همه این مواد شامل مرغ، سیب زمینی و پیاز را با هم مخلوط کنید. این پایه اصلی مایه کتلت مرغ در فر است که طعم و بافت غذا را مشخص می نماید.

مرحله دوم: ترکیب مواد و ادویه ها

در این مرحله تخم مرغ، پودر سوخاری و نعنا ساطوری را به کاسه اضافه کنید. سپس ادویه ها شامل نمک، فلفل، زردچوبه و پاپریکا را هم اضافه کنید. تمام مواد را با دست یا قاشق خوب ورز دهید تا کاملا یکدست شوند. پودر سوخاری به انسجام کتلت یاری می نماید و نعنا عطر خوشی به غذا می بخشد. ورز دادن مایه باید به قدری باشد که شکل گیری کتلت ها راحت انجام شود. در صورت شل بودن، کمی پودر سوخاری بیشتر اضافه کنید.

مرحله سوم: شکل دادن به کتلت ها

حالا نوبت به شکل دادن کتلت ها می رسد. میزانی از مایه را برداشته و در کف دست به شکل بیضی یا گرد پهن کنید. برای زیباتر شدن کتلت مرغ در فر می توانید از قالب های کوچک فلزی یا حتی دستگیره های سیلیکونی بهره ببرید. دقت کنید که ضخامت کتلت ها خیلی زیاد نباشد تا به خوبی در فر بپزند. سینی فر را با کمی روغن یا کاغذ روغنی آماده کنید و کتلت ها را در آن بچینید.

مرحله چهارم: پخت کتلت در فر

فر را از قبل با دمای 180 درجه سانتی گراد روشن کنید تا گرم شود. سپس سینی کتلت ها را در طبقه وسط فر قرار دهید. مدت زمان پخت حدود 30 تا 40 دقیقه است. برای اینکه سطح کتلت ها طلایی و برشته شود، می توانید در 10 دقیقه پایانی، گریل فر را روشن کنید. کتلت ها را در حین پخت یک بار برگردانید تا هر دو طرف آن ها طلایی شوند. این روش پخت، بدون احتیاج به سرخ کردن در روغن زیاد، غذایی سالم و کم چرب به شما می دهد.

مرحله پنجم: سرو و تزیین کتلت مرغ

بعد از پخت کامل، کتلت ها را از فر خارج نموده و اجازه دهید کمی خنک شوند تا بافت آن ها محکم تر شود. سپس در دیس بچینید و با سبزیجات بخارپز، گوجه فرنگی کبابی یا سالاد تازه تزیین کنید. این غذا هم برای وعده شام خانوادگی مناسب است و هم برای پذیرایی از مهمانان یک گزینه شیک و سالم محسوب می شود. ترکیب طعم مرغ و سیب زمینی در کنار ادویه ها، یک کتلت خوش عطر و دلچسب را به شما هدیه می دهد.

انواع کتلت پرطرفدار مرغ

کتلت مرغ به علت تنوع در روش های پخت و ترکیب مواد، هواداران زیادی دارد. این غذا را می توان هم در فر و هم به صورت سرخ شده تهیه کرد. علاوه بر این، با تغییر مواد اولیه مثل استفاده یا حذف سیب زمینی، یا حتی به کارگیری مرغ پخته، هر بار طعمی نو و متفاوت از کتلت مرغ به دست می آید. در ادامه با انواع پرطرفدار آن آشنا می شویم:

  • کتلت مرغ با مرغ پخته: از مرغ های پخته و ریش ریش شده استفاده می شود و یک روش سریع و کم زحمت برای تهیه کتلت مرغ پخته خانگی است.
  • کتلت مرغ بدون سیب زمینی: در این نوع، برای سبکی بیشتر، سیب زمینی حذف شده و به جای آن از پودر سوخاری یا نان خشک آسیاب شده استفاده می شود.
  • کتلت مرغ و سیب زمینی: کتلت مرغ و سیب زمینی رایج ترین نوع کتلت مرغ که با ترکیب سیب زمینی پخته و مرغ چرخ نموده آماده می شود و طعمی نرم و ملایم دارد.
  • کتلت مرغ چرخ نموده: ساده ترین روش تهیه کتلت مرغ که با گوشت مرغ چرخ شده تازه، پیاز و ادویه آماده می شود.
  • کتلت مرغ ساده: مخصوص زمان هایی که عجله دارید، تنها با مرغ، پیاز، تخم مرغ و ادویه، غذایی سبک و سریع آماده می شود.

نکات کلیدی در تهیه کتلت مرغ در فر

کتلت مرغ خانگی از آن دسته غذاهایی است که اگرچه ساده به نظر می رسد، اما رعایت جزئیات کوچک می تواند طعم، ظاهر و کیفیت آن را چند برابر بهتر کند. در ادامه چند نکته مهم را آنالیز می کنیم:

استفاده از پیاز رنده شده و آب گرفته

پیاز باعث خوش طعم شدن کتلت می شود، اما اگر آب آن گرفته نشود، مایه کتلت شل خواهد شد و هنگام پخت وا می رود. بنابراین حتما بعد از رنده کردن پیاز، آب آن را فشار دهید و جدا کنید.

ورز دادن مایه کتلت

ورز دادن کافی مایه باعث می شود مواد به خوبی با هم ترکیب شوند و انسجام لازم را پیدا نمایند. این کار از ترک خوردن کتلت ها جلوگیری می نماید و نتیجه آن کتلت هایی خوش فرم، یکدست و خوش طعم خواهد بود.

استفاده از پودر سوخاری

پودر سوخاری نه تنها به انسجام مایه یاری می نماید، بلکه باعث ترد شدن سطح کتلت پس از پخت می شود. در صورت شل بودن مایه، میزان بیشتری پودر سوخاری اضافه کنید تا شکل دادن کتلت راحت تر شود.

چرب کردن سینی فر

برای اینکه کتلت ها به سینی نچسبند و ظاهر آن ها سالم باقی بماند، بهتر است کف سینی فر را با میزان کمی روغن یا کاغذ روغنی بپوشانید. این روش هم از چسبیدن جلوگیری می نماید و هم پخت یکنواخت تری ایجاد می نماید.

سوالات متداول درباره طرز تهیه کتلت مرغ در فر

آیا می توان کتلت مرغ را بدون سیب زمینی درست کرد؟

بله، در صورت حذف سیب زمینی می توانید میزان بیشتری پودر سوخاری یا آرد نخودچی اضافه کنید تا مایه کتلت انسجام لازم را پیدا کند.

کتلت مرغ در فر بهتر است یا سرخ کردنی؟

پخت در فر سالم تر و کم چرب تر است، در حالی که سرخ کردن در روغن طعم برشته تری ایجاد می نماید.

چگونه کتلت مرغ را ترد و خوشمزه کنیم؟

استفاده از پیاز رنده شده با گرفتن آب اضافی، افزودن کمی پودر سوخاری و پخت در دمای مناسب فر یاری می نماید کتلت ها ترد و خوشمزه شوند.

آیا می توان کتلت مرغ را از قبل آماده و فریز کرد؟

بله، مایه کتلت را می توان شکل داد و داخل فریزر نگهداری کرد. هنگام مصرف کافی است مستقیم در فر یا روغن قرار دهید.

منبع: کتاب کاله
انتشار: 22 مهر 1404 بروزرسانی: 22 مهر 1404 گردآورنده: aliabad-new.ir شناسه مطلب: 2546

به "طرز تهیه کتلت مرغ در فر ، کتلت سالم و خوشمزه" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه کتلت مرغ در فر ، کتلت سالم و خوشمزه"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید