طرز تهیه کوکوی پاغازه کرمانشاهی با سبزی محلی
به گزارش علی آباد جدید، در گزارش زیر طرز تهیه کوکو پاغازه را به شما آموزش می دهیم.
کوکو پاغازه یکی از کوکو های مخصوص استان کرمانشاه است. این کوکو شباهت زیادی به کوکو سبزی های معروف دارد، اما سبزی که در آن به کار می رود فرق دارد و مخصوص استان کرمانشاه می باشد.
این سبزی در واقع نوعی گیاه دارویی است که در فصل بهار رشد می نماید. در فصل بهار در کرمانشاه تره های زیادی برای فروش به بازار می آیند که از جمله آن ها پاغازه است و برای تهیه بورانی، سبزی پلو و کوکو استفاده می گردد. این سبزی برای کسانی که بیماری گوارشی مانند ناراحتی معده و روده دارند بسیار مناسب است. عصاره این گیاه التیام دهنده زخم پوستی بوده و بعلاوه اثرات محافظتی آن از مخاط معده در برابر مواد شیمیایی ایجاد کننده و زخم های گوارشی به اثبات رسیده است. این گیاه تقویت کننده قلب و گشاد کننده عروق قلب نیز است. این گیاه به صورت موضعی در درد ها و التهابات مفاصل و نیز زخم های پوستی اثرات درمانی قابل توجهی دارد.
در حال حاضر به صورت محلی جوشانده این گیاه به صورت خوراکی به منظور درمان التهاب روده و زخم معده و نیز التهابات گوارشی و کولیت روده مصرف می گردد. خوردن آن چشم و گوش را تیز و حساس می نماید، رنگ رخسار را درخشان مى نماید، عمر را طولانى مى کند، وزن بدن را کم و انسان را سبک مى سازد. اگر خانمی هنگام وضع حمل از جوشانده آن بخورد وضع حمل برایش آسان می گردد و درد کمتری را تحمل می نماید. می توانید تازه آن را له کنید و با نمک و سرکه مخلوط کنید و چیزی شبیه به پماد به دست آورید و در محل سوختگی و زخم های بد و جراحت ها بگذارید.
مواد لازم
پاغازه پاک نموده:800 گرم
تخم مرغ: 4 عدد
پیاز میانه: 1 عدد
ماست: نصف لیوان
روغن مایع: به میزان لازم
نمک: به میزان لازم
فلفل: به میزان لازم
زردچوبه: به میزان لازم
مراحل
نمک، فلفل، زردچوبه، ماست و تخم مرغ ها را کاملا مخلوط می کنیم.
پیاز را رنده نموده و پاغازه خرد شده را نیز اضافه می کنیم و هم می زنیم.
در انتها ترکیب تهیه شده را در میزان های دلخواه و یا یک باره در روغن ریخته سرخ می کنیم. (همچون کوکو سبزی)
منبع: گردشبان