4 علت برای مصرف بیشتر سوپ
به گزارش علی آباد جدید، وقتی که درباره تهیه وعده های اصلی غذایی صحبت می کنیم، برخی افراد به هیچ وجه حاضر نیستند که سوپ را به اسم یک وعده غذایی کامل و مناسب در نظر بگیرند. با این حال، سوپ یکی از برترین گزینه ها برای وعده های غذایی اصلی محسوب می گردد و از جنبه های مختلفی مفید است.
به گزارش بهداشت نیوز، در این مطلب با 4 دلیلی آشنا خواهیم شد که اهمیت سوپ ها را برای ما روشن می نمایند. این دلایل عبارتند از:
1. سوپ ها سرشار از ویتامین ها و مواد معدنی هستند
محققان دانشگاه ایالتی آیووا با آنالیز رژیم غذایی حدود 10500 نفر از آمریکایی ها به نتایج جالبی درباره سوپ ها رسیده اند. یافته های آنان نشان می دهد رژیم غذایی افرادی که سوپ مصرف می نمایند، کیفیت بیشتری نسبت به دیگر افراد دارد. درواقع، کسانی که به طور منظم از سوپ به اسم وعده غذایی اصلی استفاده می نمایند، مقادیر بالاتری از فیبر های غذایی، ویتامین A، منیزیم، آهن و پتاسیم را دریافت خواهند کرد.
به علاوه، مصرف منظم سوپ با افزایش حجم سبزیجات در رژیم غذایی همراه می گردد. بنابراین، کسانی که طبق برنامه منظمی از سوپ استفاده می نمایند، بیشتر از سبزیجات برگ سبز تیره، سبزیجات نارنجی و حبوبات استفاده خواهند کرد.
2. سوپ از برترین غذا ها برای حفظ تناسب اندام است
یکی از مطالعات منتشرشده در PLOS ONE نشان می دهد کسانی که به هیچ وجه طبق برنامه از سوپ به اسم وعده غذایی اصلی استفاده نمی نمایند، 40 درصد بیشتر از علاقه مندان به سوپ دچار اضافه وزن خواهند شد.
به گفته محققان، مقدار دور کمر کسانی که براساس یک برنامه منظم (یک بار در هفته) از سوپ به اسم وعده غذایی اصلی استفاده می نمایند، حدود 3 تا 4 سانتی متر کمتر است. یافته های علمی دیگری هم نشان داده اند که مصرف سوپ قبل از خوردن ناهار به شما یاری می نماید تا 134 کیلوکالری انرژی کمتر دریافت کنید. این ترفند می تواند راه چاره مناسبی برای کاهش کالری های دریافتی روزانه باشد.
3. با انتخاب سوپ، حجم بیشتری از غذا را با کالری کمتر مصرف می کنید
وقتی که سوپ را به برنامه غذایی روزانهتان اضافه می کنید، درواقع حجم بیشتری از غذا را با کالری کمتر مصرف خواهید کرد. محققان دانشگاه پنسیلوانیا به این نتیجه رسیده اند که خوردن سوپ قبل از وعده غذایی اصلی به شما اجازه می دهد تا حجم بیشتری از غذا را مصرف کنید، درحالی که کالری کمتری دریافت می کنید.
مصرف سوپ پیش از خوردن ماکارونی مجموعا حدود 765 گرم غذا وارد بدن شما می نماید، درحالی که این حجم فقط 820 کیلوکالری دارد؛ اما کسانی که وعده غذایی را با سوپ آغاز نمی نمایند و مثلا فقط 425 گرم ماکارونی می خورند، حدود 930 کیلوکالری انرژی دریافت خواهند کرد. یافته های دیگری هم نشان می دهند که مصرف منظم غذا های کم کالری خاصی مانند سوپ با کاهش خطر ابتلا به بیماری دیابت نوع 2 مرتبط است.
4. سوپ ها سدیم دریافتی را با یاری پتاسیم جبران می نمایند
سوپ ها حاوی سدیم بیشتری نسبت به غذا های دیگر هستند و مطالعات علمی هم نشان می دهند که مصرف سوپ با دریافت مقادیر بیشتری از سدیم همراه است. اما سوپ ها مقادیر بالایی از پتاسیم هم دارند. این نکته برای سلامت قلب خیلی مهم است، چون پتاسیم، بدن را به دفع سدیم وادار می سازد؛ بنابراین درحالی که دریافت حجم بالای سدیم می تواند فشار خون را افزایش دهد، اما پتاسیم به کاهش فشار خون یاری می نماید. یک ساندویچ خانگی حاوی ژامبون، پنیر، گوجه فرنگی و نان سبوس دار حدود 800 میلی گرم سدیم و 320 گرم پتاسیم دارد، درحالی که یک کاسه سوپ سبزیجات ساده حدود 640 میلی گرم سدیم و 718 گرم پتاسیم به بدن می رساند.
منبع: فرارو