آیا تغییرات آب وهوایی در اقتصاد کشورها تاثیر یکسان دارد؟

به گزارش علی آباد جدید، محققان اظهارکردند: اگر به توافق نامه تغییرات آب وهوایی پاریس عمل نشود، تغییرات آب وهوایی، تاثیر یکسانی در کشورهای ثروتمند، فقیر و گرم یا سرد خواهد داشت.

آیا تغییرات آب وهوایی در اقتصاد کشورها تاثیر یکسان دارد؟

به گزارش خبرنگاران و به نقل از ساینس دیلی، نتایج مطالعات نشان می دهد که اثرات منفی اقتصادی گرمایش زمین، فراتر از مواردی است که در محافل مختلف از آن یاد می شود. نتایج این بررسی حاکی از آن است که هفت درصد تولید ناخالص داخلی جهانی در نتیجه انتشار معمول گازهای کربن تا سال 2100 از بین می رود که بیش از 10 درصد درآمد در کانادا و ایالات متحده را شامل می شود.

تحقیقات اقتصادی پیش بینی می کند که اثر تغییرات آب وهوایی در کشورهای فقیر یا گرم بیشتر است و برخی از پیش بینی ها نشان می دهد که کشورهای سرد یا ثروتمند، کمتر تحت تاثیر این تغییرات قرار می گیرند، اما در واقع این گونه نیست.

با این حال، مطالعه جدیدی که با همکاری محققان دانشگاه کمبریج اجرا شده است، نشان می دهد که در صورت حفظ شرایط فعلی انتشار گازهای کربن، تقریبا همه کشورها اعم از ثروتمند یا فقیر، گرم و یا سرد از نظر اقتصادی آسیب خواهند دید.

نتایج این تحقیقات حاکی از آن است که کشورهای ثروتمند، درآمد بیشتری را به علت تغییرات آب وهوایی نسبت به کشورهای فقیر و گرمتر از دست خواهند داد.

بر اساس مطالعات، میزان انتشار گازهای گلخانه ای به طور معمول تا خاتمه قرن بیش از چهار درجه سانتیگراد دما را افزایش می دهد. ایالات متحده تا سال 2100، بیش از 10 درصد از تولید ناخالص داخلی خود را از دست خواهد داد که رقم قابل توجهی است.

محققان اظهار کردند: کشوری مانند کانادا نیز تا سال 2100 بیش از 10 درصد درآمد خود را از دست خواهد داد.

همچنین بررسی ها نشان می دهد که تعهد به توافق نامه پاریس برای مقابله با تغییرات آب و هوایی می تواند ضرر و زیان در کشورهای امریکایی را به زیر دو درصد از تولید ناخالص داخلی محدود کند.

محققان عنوان کردند: هفت درصد از تولید ناخالص جهانی تا خاتمه قرن، احتمالا از بین خواهد رفت، مگر اینکه سریعتر اقداماتی انجام شود.

تا خاتمه قرن، ژاپن ، هند و نیوزلند 10 درصد از درآمد خود را از دست می دهند، درآمد سوئیس تا خاتمه سال 2100 ، 12 درصد، در روسیه 9 درصد و در انگلستان هم چهار درصد کاهش پیدا خواهد کرد.

کشور کانادا دو برابر سریع تر از سایر نقاط جهان در حال گرم شدن است و نتایج آن بر زیرساخت ها، جوامع، سلامتی انسان و اکوسیستم ها تاثیر خواهد گذاشت.

انگلیس هم اخیرا داغ ترین روزهای خود را پشت سر گذاشته، این گرما بر روی حمل ونقل تاثیر گذاشته، به طوری که آسفالت جاده ها ذوب شده و هزاران نفر را درگیر مسائل آب وهوایی کرده است.

نتایج بررسی های علمی نشان می دهد که سازگاری با تغییرات آب و هوایی به طور متوسط 30 سال طول می کشد، اما اگر طی 20 سال به تعدیل برسد، ایالات متحده تقریبا هفت درصد اقتصاد خود را از دست داده است و تا خاتمه قرن، بیش از چهار درصد از تولید ناخالص داخلی جهان هم از بین خواهد رفت.

محققان اظهار کردند: تاثیر آب و هوا فراتر از تاثیر بر روی محصولات زراعی است؛ چرا که بارش شدید نیز مانع از دسترسی به کوه ها برای استخراج معادن شده که این موضوع بر قیمت کالاها تاثیر خواهد گذاشت.

این موضوع که کشورهای ثروتمند از نظر اقتصادی در برابر تغییرات آب و هوایی مصون هستند، یا اینکه می توانند ثروت خود را دو تا سه برابر کنند، اشتباه است.

نتایج بررسی ها نشان می دهد اگر کشورهای پیشرفته بخواهند از خسارت های بزرگ اقتصادی در دهه های آینده جلوگیری کنند، توافق نامه پاریس شروع خوبی است.

منبع: خبرگزاری ایسنا
انتشار: 29 شهریور 1398 بروزرسانی: 5 مهر 1399 گردآورنده: aliabad-new.ir شناسه مطلب: 354

به "آیا تغییرات آب وهوایی در اقتصاد کشورها تاثیر یکسان دارد؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "آیا تغییرات آب وهوایی در اقتصاد کشورها تاثیر یکسان دارد؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید