سرمایه گذاری در هوش مصنوعی 5 برابر می گردد
به گزارش علی آباد جدید، به گزارش خبرنگاران به نقل از معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، حمایت از توسعه فناوری هوش مصنوعی یکی از اولویت هایی است که در معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری دنبال می گردد. یک فناوری پیچیده و کاربردی که قرار است با کوشش زیست بوم فناوری و نوآوری در کشور گسترش یابد.
ستاد توسعه فناوری های اقتصاد دیجیتال و هوشمندسازی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری هم با همین هدف به دنبال افزایش 5 برابری سرمایه گذاری های دولتی و خصوصی در این صنعت جهانی است.
هوش مصنوعی یک فناوری پیچیده با کاربردهای ساده است که توسعه آن برای هر کشوری لازم است؛ کشورهای مختلف به اهمیت بالای توسعه هوش مصنوعی پی برده و در حال حاضر 60 کشور، سندی ملی برای توسعه این فناوری کاربردی در کشور خود تنظیم نموده اند.
این ضرورت در ایران نیز درک شده و نخبگان و سرآمدان علمی کشور با ورود به این عرصه در کوششند تا زیست بوم فناوری و نوآوری هوش مصنوعی در کشور را ارتقا دهند.
ستاد توسعه فناوری های اقتصاد دیجیتال و هوشمندسازی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری برای همراهی با این زیست بوم سودمند و خلاق در کوشش است تا تعداد استارت آپ های این حوزه را در آینده ای نزدیک به 200 مورد برساند و سرمایه گذاران را به حضور در حوزه هوش مصنوعی ترغیب کند.
یکی از برنامه های این ستاد، 5 برابر کردن سرمایه گذاری در حوزه شکل گیری استارت آپ های هوش مصنوعی است. در واقع یکی از اولویت های این ستاد، افزایش سرمایه گذاری در این حوزه است.
مذاکره با 3 دانشگاه فعال در این حوزه هم از دیگر اقدامات ستاد توسعه فناوری های اقتصاد دیجیتال و هوشمندسازی معاونت علمی طی این چند سال اخیر است تا آزمایشگاه های تخصصی هوش مصنوعی در این دانشگاه ها راه اندازی گردد.
هوش مصنوعی یک فناوری کلیدی در هر کشوری است و 10 کشور چین، ویتنام، اندونزی، آمریکا، تایلند، برزیل، فرانسه، انگلستان، لهستان و ایتالیا در این حوزه رشد قابل توجهی نموده اند و بیشترین میزان استفاده از این فناوری را دارند.
حجم مالی این فناوری نوظهور در جهان تا 2030، بیش از 16 تریلیون دلار برآورد شده که یک سوم بازار فعلی جهانی را تشکیل می دهد.
این فناوری کاربردی می تواند در آینده ای نه چندان دور زندگی بیشتر انسان ها را تحت تاثیر قرار دهد. به طوری که بر اساس آماری جهانی پیش بینی شده که 47 درصد از کل صندلی های شغلی در سال 2030 به شکل اتوماسیون و بدون حضور انسان انجام گردد.
منبع: خبرگزاری مهر