محبوب ترین فست فود جهان چه بلایی سرتان می آورد؟
به گزارش علی آباد جدید، متخصص تغذیه و رژیم درمانی دانشکده تغذیه دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با بیان این که سدیم موجود در گوشت های تولید شده، خطر فشار خون و سرطان معده را افزایش می دهد، گفت: با مصرف پیتزا؛ نیتریت، چربی اشباع و ترانس، سدیم و کالری زیادی وارد بدن می گردد.
دکتر گلبن سهراب با اشاره به این که یکی از مواد تشکیل دهنده پیتزا، گوشت های تولید شده مثل سوسیس و کالباس است، اظهار کرد: برای تهیه سوسیس و کالباس به گوشت قرمز نیتریت سدیم اضافه می گردد که رنگ قرمز گوشت تثبیت، طعم آن بهتر و فعالیت باکتری ها کاهش یابد.
وی اضافه نمود: نیتریت در بدن به نیتروزآمین ها تبدیل می گردد که طی تحقیقات، سرطان زا بودن این ماده ثابت شده است.
او با اشاره به این که به گوشت هایی که برای تهیه سوسیس و کالباس استفاده می گردد، چربی بیشتری هم اضافه می گردد، هشدار داد: چربی های اشباع باعث افزایش خطر ابتلا به بیماری های قلبی و عروقی می گردد و چربی های ترانس نیز خطر بروز انواع سرطان ها را بالا خواهد برد.
این متخصص تغذیه و رژیم درمانی با بیان این که سدیم موجود در گوشت های تولید شده خطر فشار خون و سرطان معده را نیز افزایش می دهد، توضیح داد: البته این مسائل و مضرات به کالباس ختم نمی گردد بلکه بحث پنیر پیتزا که یک چهارم وزن آن را چربی اشباع تشکیل می دهد نیز مطرح است.
بنابر اعلام روابط عمومی انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی کشور، وی هشدار داد: با مصرف پیتزا؛ نیتریت، چربی اشباع و ترانس، سدیم و کالری زیادی وارد بدن می گردد.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با اشاره به این که هر برش پیتزا بسته به سایز بین 250 تا 300 کیلوکالری انرژی دارد، افزود: عمدتا پیتزا به تنهایی مصرف نمی گردد و معمولا افراد پیتزا را با نوشابه میل می نمایند که هر قوطی 300 ملی لیتری 140 کیلوکالری دارد.
منبع: گردشبان