پیش به سوی توانمندسازی زنان سرپرست خانوار در قزوین

به گزارش علی آباد جدید، در جلسه آنالیز طرح توانمندسازی مالی زنان سرپرست خانواده قزوین بر توانمندسازی این قشر از جامعه، تاکید شد.

پیش به سوی توانمندسازی زنان سرپرست خانوار در قزوین

جلسه آنالیز طرح توانمندسازی مالی زنان سرپرست خانواده با حضور مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری، مدیرکل اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی و رئیس جهاد دانشگاهی قزوین، برگزار و بر توانمندسازی این قشر از جامعه، تاکید شد.

زنان سرپرست خانوار قزوینی شناسایی و توانمند می شوند

صدیقه ربیعی مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری قزوین در این جلسه، اظهار کرد: در طرح توانمندسازی زنان سرپرست خانوار هدف این است تا آنها که دارای مهارت هستند اما نتوانستند وارد بازار کار شوند شناسایی و با همکاری جهاد دانشگاهی قزوین آموزش های لازم برای ورود به بازار کار به این افراد داده می گردد.

وی با بیان اینکه اجرای طرح توانمندسازی مالی زنان سرپرست خانواده در سال رونق فراوری عزمی برای برطرف مشکل بیکاری است، توضیح داد: درگذشته ورودی دانشگاه ها متناسب با احتیاج بازار کار بود اما امروزه ورودی دانشگاه ها متناسب با ظرفیت اشتغال نیست، افراد وارد دانشگاه می شوند و تمایل دارند که در مشاغل دولتی جذب شوند، باید کوشش کنیم این نگرش در بین جوانان از بین برود و نگاه کارآفرینی را جایگزین کنیم.

مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری قزوین بیان نمود: در حال حاضر اغلب جوانان دارای مدرک کارشناسی هستند اما مهارت خاصی ندارند، ما باید مهارت ها و استعدادهای جوانان را شکوفا کنیم و آن ها را در راستا اشتغال پایدار قرار دهیم.

وی تأکید کرد: در استان قزوین 40 هزار زن سرپرست خانوار داریم که 16 هزار نفر تحت پوشش کمیته امداد و 2 هزار نفر تحت پوشش بهزیستی هستند، در زمینه اشتغال پایدار برای زنان سرپرست خانوار این افراد در اولویت قرار دارند.

ربیعی بیان نمود: درگذشته افرادی تسهیلات اشتغال دریافت نموده اند اما با رصد و پایش اجرا شده اغلب تسهیلات منجر به اشتغال پایدار نشده است، زنان سرپرست خانواری که تنها دغدغه تأمین معاش داشتند بعد از دریافت تسهیلات و این که نتوانستند به اشتغال پایدار دست یابند حالا به فرد بیکار و بدهکار تبدیل شدند.

وی گفت: شکست خوردن این نوع تسهیلات به این دلیل است که زنان مهارت لازم برای ورود به بازار کار و عرضه محصول را ندارند و باید به این مسئله توجه کنیم، در طرح اشتغال خانگی باید توسعه اشتغال و کارآفرینی موردتوجه قرار بگیرد.

مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری قزوین گفت: سازمان هایی که در حوزه آموزش مهارت فعالیت دارند باید هم افزایی داشته باشند تا آموزش ها در تکامل هم قرار بگیرد و بتواند فرد را به بازار کار روانه کند، آموزش کسب وکار، برندسازی، بازاریابی و تجاری سازی ازجمله آموزش هایی است که در این طرح موردتوجه نهاده شد.

وی یادآور شد: افرادی که در این طرح مورد آموزش قرار می گیرند پساز گذراندن دوره آموزشی برای دریافت تسهیلات به اداره کار معرفی می شوند و تسهیلات مشاغل خانگی دریافت می نمایند.

اجرای طرح توانمندسازی مالی برای 111 زن سرپرست خانواده قزوینی

فرشاد پیله چی رئیس جهاد دانشگاهی استان قزوین، اظهار کرد: طرح توانمندسازی مالی زنان سرپرست خانواده مبتنی بر بهره مندی از الگوی نوین توسعه مشاغل خانگی اجرا می گردد.

وی اضافه کرد: جهاد دانشگاهی در حوزه های مختلفی فعالیت دارد که یکی از آن ها حوزه آموزش اشتغال زا است، ما به دنبال برگزاری دوره های آموزشی دارای خروجی هستیم، در این راستا با بهزیستی تفاهم نامه ای انعقاد می گردد که طی آن دوره های آموزشی مورداحتیاجی تدوین شده که بازار کار آن معین، و منطبق بر احتیاج بازار جامعه هدف بهزیستی است.

رئیس جهاد دانشگاهی استان قزوین با اشاره به طرح توانمندسازی مالی زنان سرپرست خانواده، بیان نمود: با توجه به مسائل مالی موجود در جامعه و اهمیت ایجاد اشتغال، در این طرح کوشش داریم دوره های آموزشی برگزار کنیم که منجر به ایجاد شغل واقعی و اشتغال پایدار گردد.

وی تأکید کرد: در این طرح جهاد دانشگاهی به عنوان مجری، اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی به عنوان ناظر و اداره کل امور بانوان استانداری نیز به عنوان نماینده کارفرما هستند، اما درواقع متولی اصلی این طرح وزارت کار است.

پیله چی یادآور شد: در این طرح ما کوشش می کنیم که ظرفیت ها و پتانسیل های استان را شناسایی، سپس زنان سرپرست خانوار را با توجه به احتیاج استان توانمند کنیم تا بتوانند در حوزه مشاغل خانگی وارد بازار کار شوند و محصولات خود را عرضه نمایند.

وی تأکید کرد: هدف اصلی این طرح توسعه اشتغال خانگی زنان سرپرست خانوار است، این طرح با رویکرد ایجاد اشتغال برای شش هزار بانوی سرپرست خانوار در 23 استان کشور اجرایی می گردد که سهم استان قزوین در این طرح، ایجاد اشتغال برای 111 نفر است.

پیله چی گفت: خوداشتغالی و بهبود معیشت زنان سرپرست خانواده، استفاده از ظرفیت مشاغل خانگی برای ایجاد اشتغال پایدار و مولد و همچنین اتصال صاحبان کسب وکار خانگی به بازارهای هدف از جمله اهداف پیش بینی شده در این طرح است.

وی گفت: بعد از معین جامعه هدف، پشتیبان های طرح نیز شناسایی می شوند، ضمن اینکه هدف طرح، صرف ارائه آموزش نبوده بلکه توانمندسازی مالی و ایجاد اشتغال پایدار برای بانوان سرپرست خانوار را در دستور کار دارد.

تخصیص اعتبار 555 میلیون ریالی برای آموزش 111 زن سرپرست خانوار

مسعود بابایی مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان قزوین نیز در این جلسه اظهار کرد: در طرح توانمندسازی مالی زنان سرپرست خانوار 111 نفر توسط جهاد دانشگاهی مورد آموزش قرار می گیرند که برای این منظور اعتبار 555 میلیون ریالی در نظر گرفته شده است.

وی توضیح داد: ما برای کارهایمان سناریو نداریم و سناریوها تدافعی شده است و پیش بینی لازم صورت نمی گیرد، حوزه کسب وکار نیز ساختاری کاملاً پویا دارد، از نگاه ایستا به کسب وکار باید دوری کنیم، اشتغال زایی قوانینی دارد که باید خودمان را نسبت به آن ها به روز کنیم.

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان قزوین با اشاره به اینکه با نگاه مالی سال گذشته نمی توان برای سال جاری برنامه ریزی کرد، اضافه کرد: در سال های گذشته تسهیلات ارائه می کردیم که طی آن محصولی فراوری می شد، همچنین این محصول در بازار به فروش می رسید، اما امروزه وضعیت تغییر نموده و شرایط سخت تر بوده است.

وی توضیح داد: در قزوین 16 هزار زن سرپرست خانوار در استان شناسایی شده است، در طرح توانمندسازی زنان 111 نفر از این تعداد باید مورد آموزش قرار بگیرد که برای این منظور اعتبار 555 میلیون ریال در نظر گرفته شده است.

بابایی یادآور شد: آموزش ها توسط جهاد دانشگاهی صورت می گیرد، رصد اشتغال در استان اجرا شده و 15 رسته اشتغال زایی در بازه زمانی کوتاه مدت و اشتغال زایی پایدار شناسایی شده است، بنابراین آموزش ها بر اساس این رسته ها باید صورت بگیرد.

منبع: خبرگزاری ایسنا
انتشار: 7 مرداد 1398 بروزرسانی: 5 مهر 1399 گردآورنده: aliabad-new.ir شناسه مطلب: 290

به "پیش به سوی توانمندسازی زنان سرپرست خانوار در قزوین" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "پیش به سوی توانمندسازی زنان سرپرست خانوار در قزوین"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید